Plava boja - modni hit sezone!

Ako ste se odlučili da prolećni shopping može da počne, razmislite o ideji da u vaš modni izbor u što većoj meri uvrstite plavu boju, jer ona je hit ove sezone.

Buduća princeza Kejt Midlton (Kate Middleton) očigledno ne misli da je plava boja simbol radnih mantila ili da je previše upadljiva i teška za kombinovanje, a... ne bi trebalo ni vi! Jer, modni hit ove sezone jeste boja mora, neba, "kraljevstva" (čuvena "royal blue"), očiju vaše prve ljubavi, "Plavog somota" (film "Blue Velvet"), najređe plave ruže, britanskih konzervativaca ili, nadajmo se nikada, "plavog ekrana smrti" vašeg kompjutera.

Eto, neka bude da je lepa Vilijamova verenica sa svojom plavom haljinom sa potpisom Issa na objavi svoje veridbe, oslobodila prostor svima koji vole plavu boju, ali do sad nisu imali hrabrost da obuku, recimo, haljinu u nekoj od njenih nijansi. 

Mada, osim Kejt, krila za haljinu boje tinte, baby blue, teget ili neke druge nijanse plave daju vam i brojne druge zvezde (pogledajte fotografiju).

(old_image)

Treba imati u vidu da je već neko vreme "total look" u modi, te se nemojte plašiti i obucite se na zaprepašćenje svih modnih kukavica od glave do pete u vašu omiljenu nijansu plave boje. Ako vam je to ipak malo previše, neki plavi detalj i bićete u svetskim modnim tokovima.

Međutim, ako vam je ipak teško da se za proleće odlučite samo za jednu boju, što je svakako logično, modni dizajneri predlažu još i žutu i tirkiznu boju, kao i njihove otkačene kombinacije sa plavom.

Na kraju, ipak zapamtite: važno je da je veselo, pomereno i apsolutno vaše.

Katarina Milovanović

Pogledajte još