U ponedeljak ocena o ponudi Telekoma Austrije

0

Ocena jedine ponude za kupovinu 51 odsto kapitala Telekoma Srbije koju je dao Telekom Austrija biće objavljena u ponedeljak.Premijer Srbije Mirko Cvetkovih u petak je negirao pisanje medija da su …

BEOGRAD, 27. marta 2011. (Beta) – Ocena jedine ponude za kupovinu 51 odsto kapitala Telekoma Srbije koju je dao Telekom Austrija biće objavljena u ponedeljak.

Premijer Srbije Mirko Cvetkovih u petak je negirao pisanje medija da su počeli pregovori sa Telekomom Austrija o prodaji srpskog Telekoma, po ceni koja je veća od zvanične ponude austrijske kompanije.

Ponuda Telekoma Austrija stigla je 21. marta, 15 minuta pre zatvaranja tendera, a ta kompanija je ponudila cenu od 950 miliona evra za 51 odsto kapitala i 450 miliona za investicije.

Uslovima tendera predvidjena je minimalna cena od 1,4 milijarde evra za 51 odsto akcija Telekoma Srbije. Vlada Srbije prodaje 31 odsto akcija Telekoma Srbije, a grčki OTE je bio spreman da po utvrdjenoj minimalnoj ceni proda svih 20 odsto akcija koje poseduje u srpskoj telekomunikacionoj kompaniji.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.