Antoan Fuka snima film po klasičnoj kineskoj legendi

0

HONGKONG, 27. marta 2011. (Beta) – Američki režiser Antoan Fuka, najpoznatiji po filmu "Dan obuke", potpisao je ugovor sa jednom kineskom kompanijom da snimi film o legendarnoj carskoj konkubini Jang Gifej, objavio je Holivud riporter

HONGKONG, 27. marta 2011. (Beta) – Američki režiser Antoan Fuka, najpoznatiji po filmu “Dan obuke”, potpisao je ugovor sa jednom kineskom kompanijom da snimi film o legendarnoj carskoj konkubini Jang Gifej, objavio je Holivud riporter.

Film čiji je budžet 200 miliona juana (30 miliona dolara) biće sniman na lokacijama u Kini, a plan je da u bioskope stigne 2012. To će biti priča o tragičnoj ljubavi konkubine, jedne od četiri slavnih lepotica u istoriji drevne Kine, i cara Sjanconga koji je vladao u 8. veku. Sjancong je bio monarh iz dinastije Tang koji je najduže vladao, a na presto se popeo na vrhuncu njene moći i uticaja.

Ljubavna priča cara i konkubine opevali su mnogi klasični pesnici, a inspirisala je i slikare, kinesku operu, književnike i televizijske stvaraoce. Film Antoana Fuke biće snimljen na kineskom jeziku, scenario je završen, a u toku je izbor glumaca.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.