Čvrsta volja za borbu protiv korupcije

0

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac ocenio je da u zemlji postoji snažna politička volja za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, ne samo zato što je to uslov evropskih integracija …

BEOGRAD, 27. marta 2011. (Beta) – Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac ocenio je da u zemlji postoji snažna politička volja za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, ne samo zato što je to uslov evropskih integracija već i zbog potrebe da se stvore jake i stabilne institucije koje bi dovršile reforme države i društva.

Šutanovac je to ocenio na šestom Briselskom forumu, godišnjem skupu najuticajnijih američkih i evropskih političara, poslovih ljudi i stručnjaka za medjunarodna politička, ekonomska i bezbednosna pitanja, koji je održan od 25. do 27. marta, navodi se na sajtu ministarstva odbrane (www.mod.gov.rs).

On je, na panelu posvećenom pitanjima sukoba, korupcije i organizovanog kriminala, predstavio instrumente kojima se Vlada Srbije i nezavisna tela bore protiv korupcije i posebno istakao sistem kontrole i inspekcije koji postoji u ministarstvu na čijem je čelu.

“Pored ostalih uspeha, upravo zahvaljujući ovakvom sistemu i njegovoj sposobnosti da spreči korupciju, Vojska Srbije je danas državna institucija u koju gradjani imaju najviše poverenja”, rekao je Šutanovac.

vok/dar

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.