NIJE ČUO ZA KORONAVIRUS: Britanac dva puta preležao kovid dok je bio u komi

Tinejdžer Džozef Flavil probudio se iz desetomesečne kome i uopšte ne zna za pandemiju Kovida-19, kojim se tokom ležanja u bolnici zarazio dva puta.

Devetnaestogodišnjaka je udario automobil u Bartonu na Trentu 1. marta prošle godine, tri nedelje pre uvođenja prvog lokdauna u Velikoj Britaniji.

Od tada je proveo 10 meseci u komi jer je zadobio povrede glave, ali je nedavno počeo da se oporavlja i postao je svestan.

Njegova ujna Sali Flavil Smit rekla je za Gardijan da Džozef ne zna ništa o pandemiji, pošto je "spavao" 10 meseci.

- Ne znam odakle da počnem. Da mi je neko pre godinu dana rekao šta će se sve desiti prošle godine, mislim da mu ne bih verovala. Ne znam da li će Džozef shvatiti šta se sve desilo - kaže ona.

Džozefova porodica je pokušala da mu putem video-poziva objasni da zbog mera protiv širenja Kovida-19 ne može da bude pored njega.

- Kada je budan, pokušavamo da mu objasnimo da bismo želeli da budemo tu i držimo ga za ruku, ali jednostavno ne možemo. Još uvek ne shvata razmere pandemije - navodi Sali Flavil Smit.

Tinejdžer, koji je lečen u opštoj bolnici u Lesteru prebačen je u specijalizovani centar za oporavak u Stouku na Trentu. Počeo je da voljno pomera udove, a sa porodicom i prijateljima komunicira trepćući i smešeći se.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.