Novo izdanje "Booke": "Baš ti, baš tu", Miranda July

Izdavačka kuća Booka sa velikim zadovoljstvom predstavlja svoje novo izdanje, zbirku priča “Baš ti, baš tu”  mlade američke spisateljice, autorke filmova i konceptualne umetnice Mirande Džulaj. Za ovu briljantnu kolekciju priča Miranda Džulaj je osvojila izuzetno cenjenju Frenk O’Konor nagradu za kratku prozu.

O KNJIZI

U ovim duhovitim i mudrim pričama pričama o naizgled običnim ljudima koji žive neobične živote, Miranda Džulaj otkriva kako jedan trenutak može sve da promeni. Žena leži u krevetu, nepomično, pored svog muža. Nastavnica zastaje pored table. I odjednom, svakodnevicu prekida nešto potpuno neočekivano, svet se iznova stvara i otvaraju se nove mogućnosti.
Bilo da piše o sredovečnoj ženi opsednutoj princom Vilijamom ili ostarelom fabričkom radniku koji nikada nije voleo, rezultat je u naletima iznenađujući, seksi i nežan. Ovo je nezaboravan debi briljantnog novog glasa u savremenoj književnosti.

REKLI SU O KNJIZI

„Ove priče su neverovatno ljupke, često urnebesno duhovite, a više puta i dubokoumne. Odavno nismo imali ovako dobru i zabavnu debitantsku knjigu, ni pisca poput Mirande Džulaj, koja tako uspešno pretapa humor i patos.“
Dejv Egers, autor romana Srceparajuće delo apsolutnog genija

„Istina koju nudi Miranda Džulaj izgleda kao da nema autora, da je ispisana vremenom samim, i zadivljujuća je.“
M. Dž. Hajland

O SPISATELJICI

Miranda Džulaj (1974) je književnica, konceptualna umetnica i autorka filmova iz Berklija, u Kaliforniji. Za svoju zbirku priča Baš ti, baš tu osvojila je prestižnu Frenk O’Konor međunarodnu nagradu za kratku prozu. Ova zbirka priča objavljena je u više od dvadeset zemalja širom sveta.

 

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.