Đurić: Zvezda i Rusi? Neka im je Bog u pomoći

Put ka četvrtoj uzastopnoj tituli, još jedan trijumf nad Crvenom zvezdom, priča o dugu za Brazilca Vašingtona, ruski premijer Vladimir Putin je svratio u komšiluk...

Pomalo o svemu što se događa ovog proleća "Sport" priča sa predsednikom Partizana Draganom Đurićem. Krećemo od utiska prvog čoveka kluba o igri šampiona na prvih pet mečeva u nastavku sezone.

- Partizan još nije u formi koju svi očekujemo. Verovatno i trener Aleksandar Stanojević deli ovo mišljenje, mada nismo razgovarali na tu temu – ističe Đurić. - Pomalo lutamo sa fizionomijom igre. Nema Moreire, koji je kreirao igru i golgetera Klea.

Nije lako da se novi fudbaleri brzo uklope, mada je Tejgo izuzetno efikasan. Nismo još dostigli top formu, da može da se kaže to je naša igra, ali bez obzira na sve bili smo dobri u Inđiji, Kuli, dobili smo još jednom u derbiju Crvenu zvezdu...

Uz kiks na utakmici sa Radom?

- Nismo imali sreće. Posle slabog prvog poluvremena, neprekidno smo napadali u nastavku. Nismo postigli treći gol, ali me raduje dominacija. Stručnjaci kažu da je ekipa, ako stalno napadaš kao što smo mi to činili na Banjici, potpuno spremna. Očekujem da na sledećim utakmicama sve dođe na mesto.

Šta se promenilo posle remija na Banjici, pošto je Crvena zvezda prišla na tri koraka?

- Partizan je izgubio dva boda, a podigla se prašina kao da je izgubio titulu! Ne znam odakle takva negativnost. Ne znam šta bi se dogodilo da smo mi u minusu pet bodova. Niko o nama ne bi pisao! A, nije loše što nam se to dogodilo, da se malo probude igrači i ljudi koji vode tim.

Pominjali su se u poslednje vreme dugovi Partizana za Slovenca Marčetu i Brazilca Vašingtona, koji je skidao iz Makedonije. Najavljuje se čak mogućnost da UEFA zbog toga oduzme bodove srpskom šampionu?

- Kad bi se pisalo i o dugovima ostalih klubova kod nas, polovina svakih novina u Srbiji bi otišla na takve priče! Suludo je komentarisati Marčetu i Vašingtona, jer je reč o sumi koja je smešna za budžet Partizana. Koliko nama duguju? Koliko su dužni veliki evropski klubovi? Stotine miliona! Apsurdno je da toliki publicitet dobije priča o 125.000 evra, uz smešnu priču da će UEFA da nam oduzme bodove.

(old_image)

Ruski premijer Vladimir Putin je bio na "Marakani", najavljuju se ulaganja u Crvenu zvezdu, izgradnja stadiona?

- Bajkeri će sigurno nešto da urade u Srbiji! Ako Rusi nešto pomognu, prvi ću to da pozdravim. Ne znam šta su do sada uradili. Crvenoj zvezdi je potrebna pomoć. Ako je očekuje samo od Rusa, neka joj Bog bude u pomoći.

Šta je sa stadionom Partizana? Dugo već postoji priča o izgradnji novog, vrednog nekoliko stotina miliona evra?

- Čeka se Zakon o sportu, a mi ništa nećemo da radimo bez države. Partizan poštuje pravila i neće nijedan pogrešan gest da napravi. Državni organi odlučiće i o načinu privatizacije klubova i o načinu izgradnje stadiona. Imamo planove, ljude iz Zapadne Evrope koji su zainteresovani, ali je rano za konrektnu priču. Ko zna kada bi kompletna priča mogla da postane aktuelna. Partizanu ne treba takva vrsta marketinga. Nama je važno da osvajamo titule, igramo u Evropi, a doći će na red i priča o gradnji stadiona – poručuje Dragan Đurić.

Pobedićemo na  "Marakani“

Pred kup duel sa najvećim rivalom rekli ste da ne sumnjate u šampione. Partizan je dobio prvi meč 2:0, otvorio je vrata finala...

- Nisam sumnjao pred duel sa Crvenom zvezdom, jer imamo najbolji tim, a uvek smo na najbolji način motivisani kad su preko puta jaki rivali – kaže Đurić. - Pobedili smo, pobedićemo ponovo na "Marakani"! Naravno, ako naši igrači sve budu shvatili maksimalno ozbiljno. Partizan je daleko iznad ostalih u Srbiji!

Želja što više gledalaca

Utakmicu Partizan – OFK Beograd je pratilo gotovo 12.000 gledalaca. Nadaju se u Humskoj da će ovog proleća "grobari" uvek u velikom broju da bodre šampiona.

- Moramo mnogo da radimo po pitanju marketinga, to je važan deo planova u reorganizaciji Partizana – ističe Đurić. - Nadam se da će prosečan broj navijača da se poveća, da će ekipa lepom i efikasnom igrom da šalje najbolju pozivnicu za dolazak na tribine stadiona u Humskoj.

Izvor:  www.novosti.rs

Pogledajte još