MIRA BANJAC ISKRENO: Bezvoljna sam i depresivna zbog korone

Sedamdeset godina dugu karijeru glumice Mire Banjac (91) zaustavila je pandemija koronavirusa, koja je glumicu navela da ostane u svom domu.

- Treba da radim dva filma, ali pitanje je kada će to sve da krene. U Banjaluci treba da radim film "Preživeti Beograd", čije smo snimanje već započeli ovde u prestonici. Ostaje pitanje ne kako ćemo preživeti Beograd, nego kako će Srbija preživeti sve ovo što nas je zadesilo. Pravo da vam kažem, ničemu se ne nadam. Bojim se da ja, koja sam inače radoholik, ne potonem - kaže Mira Banjac i objašnjava:

- Već duže vreme se borim sa depresijom, bezvoljnošću, i to nikako nije dobro, ali šta da se radi. Nisam bila kod lekara jer sam, hvala bogu, zdrava, ali ovo su jednostavno procesi koji, po mom mišljenju, nisu za lekara, to je stvar bitisanja samog čoveka. Ja sama osluškujem svoje telo i svesna sam da sama i treba da se podignem na noge, te da se na neki način sporazumem sa svojim organizmom i pomognem mu koliko sam u mogućnosti. Čuvamo se, zatvorili smo se, poštujemo sve mere, pa šta nam bog da - zaključila je legendarna glumica, koja je imala veoma težak životni put.

Detinjstva se nikad nije rado sećala. Kako kaže, nikad se ne bi vratila u to vreme, jer se u njemu nije osećala kao dete, već kao biće koje je doživljavalo strahote rata. Po završetku studija udala se za svoju ljubav iz studentskih dana, Andreju Jovanovića, kome je u 24. godini rodila sina Branislava.

U braku su bili pet godina, ali su i posle razvoda bili u dobrim odnosima, sve do Andrejeve smrti. Mira se posle razvoda okreće karijeri, ali i brine o sinu.

Zbog egzistencijalnih problema s kojima se suočila na početku karijere, popularna glumica bila je na ivici samoubistva. U nemoći da obezbedi opstanak svom detetu i sebi, bila je prisiljena da pozajmljuje novac od zelenaša, kojima je vraćala i do tri puta više novca.
Njenim mukama došao je kraj kad se pojavio Stipe Delić, koji joj je ponudio glavnu ulogu u seriji "Marija", kao i milionski ugovor. Od tog trenutka život Mire Banjac ide uzlaznom putanjom, pa nema sumnje da će uspeti da pobedi i depresiju izazvanu izolacijom.

Izvor: Objektiv.rs
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.