Prvog vikenda prikazivanja zabeležena gledanost kao nijednog filma sa ovih prostora do sada

Na osnovu prosečne zarade u bioskopima “Dara iz Jasenovca” najgledaniji film u Americi

Naime, ostvarenje reditelja Predraga Antonijevića je tokom prvog vikenda prikazivanja zabeležilo NAJVEĆU PROSEČNU ZARADU U ODNOSU NA BROJ BIOSKOPA U KOJIMA SE FILM PRIKAZUJE. Ostvarena je prosečna zarada od 1.251 DOLARA PO BIOSKOPU u kojima se film prikazuje, dok je prosečna zarada po bioskopu za velike studijske filmove značajno manja.

Tako je na primer, u proteklom vikendu za film MALE STVARI iznosila 952 dolara ili KRUDS: NOVO DOBA - 910 dolara. Takođe, jedan od najočekivanijih evropskih filmova u američkim bioskopima SUPERNOVA sa Kolin Firtom i Stenlijem Tučijem je u drugoj nedelji prikazivanja imao prosečnu zaradu od 191 dolar po bioskopu.

Struktura publike koja je u proteklom vikendu gledala film „Dara iz Jasenovca“ je veoma zanimljiva, pa je recimo 54% ispod 35 godina starosti - od ukupnog broja gledalaca, što govori u prilog tome da film menja sliku i percepciju kod mladih o jednom od najozloglašenijih logora i potvrđuje njegov edukativni karakter. Takođe, od ukupno ispitanog broja, 91% gledalaca će film preporučiti, što je jedan od najvećih ikada zabeleženih procenata preporuke.

Film je ostvario takođe izuzetno pozitivnu kritiku reprezentativnog sajta Rotten Tomatoes dok je ocena publike neverovatnih 88% pozitivnih ocena.  Film se po zaradi nalazi na 18. mestu američke Box office liste gledanosti.

"Dara iz Jasenovca" se trenutno prikazuje u brojnim gradovima širom Amerike među kojima i u: Čikagu, Finiksu, Milvokiju, Majamiju, Atlanti, Dalasu, Denveru, Hjustonu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.