Petrovića brine sneg u Talinu

BEOGRAD, 28. marta 2011. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović rekao je da ga pomalo brine i iznenađuje sneg u Talinu uoči utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Estonije i Srbije.

"Uslovi nam zaista ne idu na ruku. Izvesno je da se domaći igrači lakše snalaze igrajući u zimskom ambijentu, ali to ne sme da promeni naše ambicije da se u Beograd vratimo s tri boda", rekao je Petrović a prenosi sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Petrović je rekao da "dobro poznaje reprezentaciju Estonije".

"Analizirali smo njihovu igru u nekoliko prošlih utakmica i videli da se radi o dobrom i čvrstom timu, koji dugo igra zajedno i ne odstupa od svog stila igre", ocenio je Petrović.

Srbija će u Talinu igrati bez povređenog Nevena Subotića, dok se u tim vraćaju Nemanja Vidić i Nikola Žigić.

"Oni su se oporavili i biće spremni za igru. Brinu me samo uslovi i kvalitet terena, odnosno koliko će moći da izdrže", dodao je Petrović.

Nikola Žigić rekao je da "veruje u pobedu Srbije".

(old_image)

"Uslovi koji vladaju ovde ne odgovaraju nikome, pa ni meni koji sam tek završio rehabilitaciju. Naša obaveza je da ovde osvojimo tri boda i niko nas neće pitati na koji način. Estonci zaista nisu naivna ekipa, ali što se mora nije teško
", istakao je Žigić.

Milan Biševac mogao bi da bude par Nemanji Vidiću u centralnom delu odbrane reprezentacije Srbije.

"Nikada pre nismo igrali u paru, ali mislim da bi se u toj ulozi i pionir dobro snašao", ocenio je Biševac.

Susret između Estonije i Srbije igraće se sutra od 20.30 sati, a u Grupi C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine sastaju se i Severna Irska - Slovenija, u Belfastu.

Srbija je u petak u Beogradu pobedila Severnu Irsku sa 2:1, dok je Italija u Ljubljani bila bolja od Slovenije sa 1:0.

Na tabeli Grupe C vodi Italija sa 13 bodova iz pet utakmica. Drugo mesto dele Srbija i Slovenija sa po sedam bodova, dok Estonija ima šest iz četiri utakmice. Severna Irska je, takođe, odigrala četiri meča i ima pet bodova, a Farska Ostrva posle pet utakmica imaju jedan bod.

Pogledajte još