Tipsarević preko Pečnera u osminu finala

BEOGRAD, 28. marta 2011. (Beta) - Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u osminu finala turnira u Majamiju pošto je  pobedio 66. tenisera sveta Filipa Pečnera iz Nemačke sa (6:3, 6:3).

Tipsarević je u prvom setu bio bolji i sigurniji od protivnika, u trećem gemu napravio je brejk i posle narednog gema poveo sa 3:1. On je do kraja seta sačuvao tu prednost, a u poslednjem gemu ponovo je oduzeo servis protivniku i za 37 minuta igre poveo u meču.

Srpski teniser je dobro počeo drugi set, posle brejka u drugom gemu poveo je sa 2:0. On je u trećem gemu imao mnogo problema sa servisom, napravio je dve uzastopne dvostruke servis greške, što je Pečner iskoristio, vratio brejk i ubrzo izjednačio na 2:2.

Teniseri su nakon toga osvajali gemove na svoj servis, sve do osmog, kada je Tipsarević uspeo četvrti put u meču da oduzme servis protivniku i povede sa 5:3. Tipsarević je nakon toga bez izgubljenog poena osvojio gem na svoj servis i za sat i 14 minuta obezbedio plasman u osminu finala.

Tipsarević, 44. teniser sveta, u osmini finala igraće protiv pobednika meča 25. nosioca Francuza Žila Simona i Pabla Kuevasa iz Urugvaja.

Tipsarević je do sada jednom igrao sa 27. teniserom sveta Simonom, 2008. godine na turniru u Roterdamu, kada je Francuz pobedio sa 7:6, 7:6, dok sa Kuevasom, 67. igračem na ATP listi još nije igrao.

Pogledajte još