Indijana pobedila Boston, Njujork bolji od Orlanda

BEOGRAD, 29. marta 2011. (Beta) - Košarkaši Indijane pobedili su Boston sa 107:100 i uvećali šanse za osvajanje osmog mesta u Istočnoj konferenciji koje vodi u plejof NBA Lige.

Roj Hibert predvodio je Boston do pobede sa 26 poena, Deni Grejndžer dodao je 18, a poen manje Daren Kolison.

U ekipi Bostona Pol Pirs postigao je 23 poena, a Redžon Rondo 22, uz osam asistencija. Trener Seltiksa Dok Rivers rekao je pre utakmice da Rondo zbog povrede ruke sigurno neće igrati.

Glen Dejvis učestvovao je u pobedi sa 20 poena, a kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić igrao je nešto više od 17 minuta i postigao sedam poena, uz dva skoka. Aleksandar Pavlović se za dva minuta igre nije upisao među strelce.

Košarkaši Njujorka pobedili su posle produžetka Orlando sa 113:106 i prekinuli niz od šest poraza. Najbolji u domaćem timu bio je Karmelo Entoni sa 39 poena i 10 skokova.

Amare Stodemajer dodao je 20 poena za Nikse, koji su ostvarili drugu pobedu na poslednjih 11 utakmica.

Dvajt Haurd postigao je 29 poena za Orlando, uz 18 skokova, ali je u produžetku dobio tehničku grešku, svoju 17. u sezoni i ako zaradi još jednu moraće da pauzira jednu utakmicu.

Filadelfija je pobedila Čikago sa 97:85 i prekinula niz Bulsa od 14 pobeda na domaćem terenu. Tadeus Jang bio je najefikasniji u ekipi sa 21 poenom i sedam skokova, a Andre Iguodala dodao je 19 uz sedam asistencija.

Derik Rouz postigao je 31 poen za ekipu Čikaga, koja je poražena drugi put na poslednjih 14 utakmica. Bulsi su i pored poraza zadržali prvo mesto u Istočnoj konferenciji.

Portland je pobedio San Antonio sa 100:92 i naneo mu četvrti uzastopni poraz u ligi, dok je Šarlot pobedom nad Milvokijem od 87:86 zadržao šanse za plasman u plejof.

Vašington je posle produžetka pobedio Jutu sa 100:95 i ostvario tek drugi trijumf na gostovanjima

Pogledajte još