Kapelo: Murinjo me ne poštuje

BEOGRAD, 29. marta 2011. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Fabio Kapelo ocenio je da je trener Real Madrida Žoze Murinjo pokazao nepoštovanje kada je rekao da je odbio ponudu Fudbalskog saveza Engleske (FA) da pre njega preuzme nacionalni tim.

"Ne pričam o vezi i kontaktima sa drugim klubovima, iz poštovanja prema drugim trenerima. O tome ne razgovaram sa drugima, pošto su to tajne. Nikada vam neću reći šta mi se stvarno dogodilo u karijeri", rekao je Kapelo britanskim medijima.

Murinjo je juče u izjavi za Ekip rekao da su ga čelnici FA pre Kapela kontaktirali o mogućem preuzimanju reprezentacije, nakon što je 2007. godine otpušten Stiv Meklaren jer nije obezbedio plasman na Evropsko prvenstvo 2008. godine.

"To su ozbiljne stvari. Svaki klub i svaka reprezentacija razgovaraju sa mnogim trenerima kada nameravaju da angažuju novog i to je svuda isto. To je pitanje predsednika kluba ili Saveza, a ne pitanje trenera", rekao je Kapelo.

"Ne volim da pričam o takvim stvarima, dosta sam rekao", dodao je on.

FA je odbacio Murinjove tvrdnje.

"Fabio je bio naš prvi izbor za selektora i to smo od početka svima jasno rekli", navodi se u saopštenju.

Mediji u Britaniji zameraju Kapelu što za tri i po godine nije dobro naučio engleski jezik, ali Italijan smatra da može dobro da se sporazumeva sa igračima koristeći 100 reči.

"Koliko jezika vi govorite? "upitao je Kapelo novinare.

"Kada razgovaram sa igračima oni sve razumeju i to je najvažnije. Ne mogu da pričam o ekonomiji i drugim stvarima, ali kada pričate o taktici ne koristite mnogo reči. Ne moram sa njima da razgovaram o različitim stvarima, potrebo mi je najviše 100 reči", rekao je Kapelo.

Pogledajte još