Janković oterao četvoricu "orlića"

Sve je počelo kao u bajci, sjajnom igrom i ubedljivom pobedom nad selekcijom Bugarske (4:1), ali ipak nije moglo bez skandala u mladoj selekciji Srbije.

Kako „Sport“ saznaje, selektor „orlića“ Aleksandar Janković je u ponedeljak morao da primeni najstrože mere i zbog nediscipline, tačnije noćnog bančenja eliminiše četvoricu igrača i nacionalnog tima!

Eksces se dogodio u noći između nedelje i ponedeljka, kada su se, između ostalih, defanzivac Bordoa Vujadin Savić, Danijel Aleksić iz Grojter Firta, Marko Šćepović i Aleksandar Miljković iz Partizana oglušili o plan i program rada i ostali budni do ranih jutarnjih časova, iako je povečerje bilo određeno tačno u ponoć.

"Osumnjičen" je bio i stariji od braće Šćepović Stefan, no na snimku se nije jasno videlo da li je zaista i on bio deo grupe. Uz to su i ostala četvorica momaka posvedočila da fudbaler Kortrajka nije zgrešio, pa je izbegao kaznu.

Selektor Janković je odmah obevešten o celom slučaju. Sve je proverio i na hotelskim kamerama i shodno tome je odreagovao eliminisanjem fudbalera iz sastava za današnji prijateljski meč sa Ukrajinom u Novom Sadu.

Janković je za „Sport“ potvrdio da su četvorica fudbalera odstranjeni iz ekipe, ali detalje prekršaja nije želeo da podeli sa javnošću.

- Tačno je da četvorica fudbalera koje ste naveli više nisu sa reprezentacijom. Samim tim neće konkurisati za sastav za meč sa Ukrajinom.To što su uradili nije toliko strašno, štaviše, svojstveno je njihovim godinama. Ali, morali su da budu sankcionisani, jer su se oglušili o disciplinu, koja je osnova grupe. Ne mogu više detelja da vam kažem. Neke stvari jednostavno moraju da ostanu i budu rešene u svlačionici. Mora da se zna red i poštuje dres nacionalnog tima, jer smo svi na veoma važnom zadatku da Srbiju odvedemo na Evropsko prvenstvo – rekao je Aleksandar Janković.

Butrović: Kamere snimile red i disciplinu

Na novinarsko pitanje, kakav prekršaj mladih igrača su snimile kamere hotela “Park”, čiji je vlasnik Ratko Butorović, predsednik fudbalera Vojvodine je odgovorio da na snimcima nema zabeleženo ništa neuobičajeno.

- Bolja i kulturnija reprezentacija od “orlića”, odgovorno tvrdim, nije boravila kod nas. Na hotelskim kamerama nema zabeležen nikakav prekršaj i mi kao hotelijeri, dakle ne znamo šta se zapravo desilo, a to je stvar stručnog štaba i igrača- potvrdio je Butorović.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još