Sudar velikih prijatelja po treći put ove sezone!

Drugi put u dve nedelje, a treći put od početka godina, snage će odmeriti Novak Đoković i Viktor Troicki. Žreb je ponovo bio surov i kao da neka nevidljiva ruka vodi dvojicu velikih prijatelja da ukrste rekete u ranoj fazi turnira.

Srpski asovi igraće za plasman u četvrtfinale turnira u Majamiju (tvrda podloga, 8.145.000 dolara). Obojica su među 16 najboljih stigli pobedama protiv Amerikanaca. Novak je počistio Džejmsa Blejka sa 6:2, 6:0, dok je Viktor posle velike borbe savladao dobio Sema Kverija sa 7:6 (7:5), 3:6, 7:5.

Igra sudbine u ovom trenutku teže pada Troickom, obzirom da je Nole u neverovatnoj formi. Drugi reket sveta vezao je 20. trijumf u 2011. godini, a kako igra prvi poraz se ne nazire. Blejk, nekada četvrti igrač sveta, uzeo je dva gema u prvom seta, dok je u drugom delu ostao na nuli. Duel je trajao 52 minuta, četiri duže od meča prvog kola u kojem je 23–godišnji Beograđanin dobio Istomina.

– Sve izgleda kao da sanjam, igram najbolji tenis u životu. Razmišljam samo o narednom protivniku – rekao je Novak posle meča.

Nole je postao jedini igrač uz Mekinroa (1984) i Lendla (1986), koji je sezonu otvorio sa 20 i više pobeda bez poraza. Kao glavnu razliku u odnosu na prethodnu godinu, Srbin izdvaja to što je popravio servis.

– Na tome sam najviše radio u poslednjih deset meseci i sada mi se to vraća. Mislim da sam kompletan teniser. Moja igra je pre svega zasnovana na udarcima sa osnovne linije, ali mi je servis veoma važan kako bih dobio što više lakih poena i prebacio pritisak na protivnika – ističe Đoković.

(old_image)

A poput Noleta, i Troicki igra najbolji tenis u karijeri. Stigao je do 17. mesta na ATP listi, ali ga je i u Melburnu i u Indijan Velsu na put do većih uspeha zaustavljao Đoković, koji je kasnije i osvajao te turnire. Troicki je uspeo da slomi otpor Kverija u 12. gemu trećeg seta, kada je iskoristio prvu meč loptu.

Deseti put dvojica velikih prijatelja izaći će na megdan. U prethodnih devet mečeva skor je 8:1 za Novaka. Viktor je dobio samo prvi međusobni duel u Umagu 2007. Najubedljiviju pobedu Đoković je ostvario baš u Indijan Velsu pre dve nedelje kada je slavio 6:0, 6:1.

Iako u poslednje vreme dominira i apsolutni je favorit za trijumf, Džoker je podsetio na jedan zanimljiv detalj.

– Na prvom turniru u mom životu u Beogradu prošao sam prvo kolo, a u drugoj rundi sam igrao protiv Viktora. I očitao mi je lekciju. Pobedio me je 9:0. I dalje čuvam snimak sa tog meča. Često me Troicki zeza zbog toga – kaže Novak.

Pobednik srpskog derbija igraće u četvrtfinalu sa boljim iz meča Izner (SAD) – Anderson (Južna Afrika).

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još