Čukarički likovni salon

Tradicionalna grupna godišnja likovna manifestacija "Čukarički likovni salon", otvoren u petak, 21. decembra u "Galeriji 73". 

Na salonu su predstavljeni radovi renomiranih beogradskih umetnika: Đorđe Arnaut, Milan Blanuša, Radomir Branisavljević, Đorđije Crnčević, Vjera Damjanović, Andre de Lima, Mario Điković. Tu su i Miroljub Filipović, Tijana Fišić, Gordana Kaljalović, Vladimir Komad, Milan Kralj, Rada Selaković, Maja Skovran, Jovanka Stanojević, Jelena Trajković, Josif Vidojković i druga poznata imena. Umetnici čije smo radove videli ove godine u mnogim beogradskim galerijama i dobro je podsetiti se još jednom i imati ih sabrane na jednom mestu.

Direktor galerije, Bratislav Ljubišić, likovni kritičar, u  nadasve interesantnoj poetično-retorično-filozofskoj priči sa sadržajem gotovo lirskog karaktera, u suštini na jednostavan način opisao je umetnost i umetničko delo. Povlačeći paralele s običnim i neobičnim u životu i "velikih" i "malih ljudi". 

I naravno, sastavni deo svih događaja u "Galeriji 73" (koja pravi odlične i sve bolje i bolje i zanimljivije izložbe) - čašica razgovora ili koktel uz neobavezno druženje i ćaskanje ili drago mi je što te vidim i... pa se vidimo na nekom sledećem koktelu - ovaj, salonu. Lep uvod u novogodišnje praznike - umetnošću za lepšu i sretnu novu godinu, a protiv one dosadne, stare, prošle nove godine. 

O radovima neću da vam pričam, imate dve godine da ih vidite, do 24. januara 2008. I imate dve godine, staru i novu, ovu i buduću, ovu koja će uskoro biti prošla i buduću koja će postati sadašnjost da prošetate do Banovog brda i na ovaj način ulepšate i oplemenite sebi praznike. Sve čestitke svima koji su na bilo koji način učestvovali u Čukaričkom likovnom salonu i svima vam sretna Nova godina!!!

Tekst: Dragan Kljajić
Foto: Marko Risović  

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.