Kruševačko pozorište obeležava godišnjicu

KRUŠEVAC, 29. marta 2011. (Beta) - Kruševačko pozorište, koje obeležava 65 godina, imaće 21. aprila premijeru predstave "Mačak u čizmama", najavio je upravnik tog teatra Branislav Nedić.

Nedić je na konferenciji za novinare rekao da će u maju početi i rad na predstavi "Rekviziter" Uglješe Šajtinca, koprodukcijskom projektu s Beogradskim dramskim pozorištem.

Predstavu "Mačak u čizmama", bajku Šarla Peroa u adaptaciji Spasoja Ž. Milovanovića, režiraće Nedić, dok će predstava "Rekviziter" biti prilika da uz Marka Živića na sceni kruševačkog teatra posle tačno 65 godina ponovo zaigra Vlastimir Djuza Stojiljković.

U svom rodnom gradu Kruševcu Stojiljković je 1. maja 1946. godine započeo glumačku karijeru.

Prema Nedićevim rečima, predstava Kruševačkog pozorišta "Prokleta avlija" koju je prema delu nobelovca Ive Andrića režirao Nebojša Bradić, do kraja sezone biće, pored gradova u Srbiji, igrana i u svim glavnim gradovima republika bivše Jugoslavije, kao i u gradovima koji su obeležili Andrićev život i stvaralaštvo. Povod za turneju je veliki književni jubilej - obeležavanje pola veka od kada je Ivo Andrić dobio Nobelovu nagradu za književnost.

Pogledajte još