OD SLUČAJNOG SUSRETA DO SARADNJE: Marko Vasiljević otkrio da ga je Sloboda Mićalović predložila za ulogu u seriji "Tajne vinove loze"

Mladi glumac Marko Vasiljević koji je osvojio srca publike u ulozi Marka Smiljanića u seriji "Tajne vinove loze" danas je na televiziji K1 otkrio neke malo poznate detalje u vezi sa ovom popularnom serijom, ali je pričao i o svom privatnom životu.

- Boba Mićalović i ja smo se upoznali na snimanju serije "Ubice mog oca". Sreli smo se prvi put u montaži i kada je ušla u prostoriju ja sam ustao i ponudio joj da sedne i objasnio joj da to ne radim zbog toga što je ona Sloboda Mićalović, već zbog toga što je žensko i što nema smisla da ja sedim, a da ona stoji. Na snimanju smo se svi lepo družili i ona je predložila, kako sam kasnije saznao, da baš ja igram njenog sina u seriji "Tajne vinove loze". U seriji igra moju majku, ali ja je doživljavam kao stariju sestru i mnogo mi je drago da imam priliku da baš sa njom delim kadar i da budemo zajedno na setu - rekao je mladi Marko Vasiljević u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

Kako je otkrio, cela ekipa serije trudila se svakog dana snimanja da sve odnose predstave tako da izgledaju životno, a ne patetično.

- Teško je zato što je tanka linija između emocije i pravog života i patetike, ali mislim da smo uspeli. Zadovoljan sam uspehom koji je ostvarila serija, ali moram da vam priznam da mi je malo već svega previše. Sva ta pažnja, medijska prevashodno, me već umara - priznao je mladi glumac.

Marko je Aleksandri Jeftanović i Bošku Jakovljeviću otkrio i to da mu tokom studija kao ni po završetku Akademije nije bilo lako.

- Gluma je moja profesija, ali nije moj život i mislim da je to mnogo važno. Dok sam studirao u drugom gradu nisam imao prijatelje, novac, mislio sam da niko ne zna da postojim i po završetku studija vratio sam se kući. Znate, to nije lako. Spopadne vas neretko sujeta, nesigurnost i onda mi je to vreme provedeno kod kuće, sa porodicom, bilo dragoceno da o svemu tome sa njima razgovaram i da se ceo taj period lakše prebrodi. Čim sam počeo da se osećam bolje, pojavile su se i prve uloge. Na meni je samo da radim vredno i da budem sve bolji, i čovek i glumac, i sve će doći. Dobio sam i neke nove ponude ali o njima još ne smem da govorim - rekao je Marko i najavio da se u martu nastavlja snimanje nove sezone serije "Ubice mog oca".

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: K1 Televizija/Promo

Pogledajte još