Klivlend pobedio Majami, tripl dabl Lebrona

BEOGRAD, 30. marta 2011. (Beta) - Košarkaši Klivlenda pobedili su  u noći između utorka i srede Majami sa 102:90.

Najefikasniji u pobedi Klivlenda bio je Džej Džej Hikson sa 21 poenom i 12 skokova, a Entoni Parker dodao je 20 poena, uz sedam skokova.

U ekipi Majamija najbolji je bio Lebron Džejms sa "tripl dabl" učinkom od 27 poena, 10 skokova i 12 asistencija. To je bila njegova druga utakmica protiv svog bivšeg kluba i prvi poraz.

Dvejn Vejd postigao je 24 poena i šest asistencija za Majami, a poen manje dodao je Majk Bibi.

Hjuston je pobedio Nju Džersi sa 112:87 i približio se plasmanu u plejof Zapadne konferencije. Kevin Martin bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 20 poena, a dobru partiju pružio je i Kevin Louri sa 16 poena, 10 asistencija i sedam skokova.

U ekipi Nju Džersija, koja je izgubila treću uzastopnu utakmicu, a sedmu u poslednjih osam, Bruk Lopez bio je najefikasniji sa 22 poena.

Košarkaši Oklahome pobedili su posle produžetka Golden Stejt sa 115:114 najviše zahvaljujući dobroj partiji Kevina Duranta koji je postigao 39 poena. On je ubacio osam od devet poena Oklahome u produžetku.

Rasel Vestbruk postigao je sedam poena, ali je 11,4 sekunde pre kraja ubacio slobodno bacanje kojim je doneo pobedu svom timu.

Sa druge strane najbolji je bio Stiven Kari sa 35 poena. U ekipi Golden Stejta nije bilo srpskog košarkaša Vladimira Radmanovića.

Sakramento je pobedio Finiks sa 116:113 i zabeležio petu pobedu na poslednjih šest utakmica.

Markus Tornton postigao je 24 poena i 11 skokova, dok je Donte Grin u pobedi učestvovao sa 18 poena.

U osmom porazu na poslednjih 11 utakmica, Džered Dadli i Čening Fraj postigli su po 21 poen.

Pogledajte još