REAGUJTE NA VREME: Šest znakova da je partner nezadovoljan u vezi

Svi oni koji su bili u dužim vezama ili braku i koji su izašli iz tih odnosa, znaju da postoje određeni znakovi koji ukazuju na to da pojedinci nisu zadovoljni situacijom u kojoj se nalaze.

Kada saznate da vaš partner nije zadovoljan u vezi, to može da bude vrlo bolna spoznaja. Međutim, ako primetite prve znake na vreme, postoji velika šansa da rešite svoje probleme i popravite vezu. Evo na šta bi trebalo da pripazite...

1. Ima opsesiju novim igračkama

Ako imate partnera koji je oduvek bio zaintrigiran novim tehnološkim uređajima, "opsednutost" tim područjem ne mora da bude znak za uzbunu. Međutim, ako je nedavno razvio oduševljenost novim gedžetima, moguće je da mu je dosadno te da traži nove načine da se zabavi, a koji nemaju nikakve veze s vama.

2. Jede u tišini

Na početku veze svaki detalj popraćen je mnoštvom uzbuđenja i truda. Na primer, zajednički obroci isprva su odlična prilika da se upoznate, podelite svoje želje i ciljeve, ali i teške trenutke. Nakon nekog vremena želja za deljenjem informacija počeće da slabi. Svako ima loše dane i ne da mu se uvek da bude raspoložen i pričljiv. No, ako delite obroke baš svaki dan u grobnoj tišini, a vaš partner ne želi da izusti ni slovo, budite uvereni da nešto ne štima.

3. Kaže: "Ovo smo već raspravili"

Otvorena komunikacija jedan je od najvažnijih preduslova za uspešnu vezu ili brak. Ako partner tokom razgovora često ponavlja – ovo smo već raspravili – i ne želi da vas sasluša, čak i kada imate neki problem koji želite da podelite s njim, na pomolu su problemi.

4. Uvek priča o nekom trećem

Znate li više svakodnevnih detalja o njegovoj koleginici Ivani s posla nego o njemu samom? Neprestano spominjanje druge žene u svakodnevnom razgovoru može biti znak da vaš partner (ne)svesno razmišlja o nečemu novom u životu i da nije zadovoljan postojećim stanjem.

5. Često izlazi s prijateljima

Ograničenja zbog pandemije koronavirusa sve su strožija, a on nikako da ostane kod kuće? Umesto s vama svoje slobodno vreme provodi s prijateljima. Možda je nesrećan u vezi i želi da "pobegne" od problema na ovaj način.

6. Postavlja vam "čudna" pitanja?

U poslednje vreme partner je počeo da vam postavlja pitanja i traži vaše mišljenje baš za svaku i najmanju sitnicu? Čini vam se kao da se previše trudi? Možda je i sam spoznao da nije zadovoljan trenutnom situacijom i želi da popravi vašu vezu. To je odlična vest. Izađite mu u susret i porazgovarajte o svim eventualnim problemima.

Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još