Ana: Slomila sam reket i plakala, sad sam ok

BEOGRAD, 30. marta 2011. (Beta) - Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da nije mnogo grešila u meču protiv Belgijanke Kim Klajsters, u osmini finala turnira u Majamiju, ali da je druga teniserka sveta u najvažnijim trenucima dobro odigrala.

Ivanovićeva je noćas izgubila od Klejsters sa 6:7, 6:3, 6:7, iako je tokom meča imala pet meč lopti. Ona je u trećem setu vodila sa 5:1 i u tom gemu imala je tri meč lopte na servis Belgijanke, ali nije uspela da ih iskoristi.

"Mislim da nigde nisam pogrešila. Imala sam svoje šanse, ali ona je igrala dobar tenis. Borila sam se i dobro sam se držala tokom celog meča. Naravno da sam razočarana, ali iz poraza ću izvući pozitivne stvari", rekla je Ivanovićeva, preneo je sajt WTA turnira.

"Slomila sam reket, malo sam plakala, a posle toga je sve bilo u redu", dodala je ona.

Ivanovićeva je ocenila da je Belgijanka trenutno najbolja teniserka sveta.

"Bez obzira na plasman na WTA listi, ona je trenutno najbolja teniserka sveta", rekla je Ivanovićeva, koja je 19. nosilac na turniru.

(old_image)

Kim Klajsters
je izjavila da nije odustajala od svoje igre i kada se suočavala sa meč loptama.

"I kada gubite sa 5:1, na početku gema je 0:0 i protivnik mora da osvoji četiri poena. Tada pokušavate da se vratite u meč. Primetite da protivnik postaje manje agresivan i da pravi više grešaka i to morate da iskoristite", rekla je druga teniserka sveta.

Belgijanka je pohvalila igru Ane Ivanović.

"Ona je igrala prilično dobro. Odavno je nisam videla da tako igra. Anu će biti teško pobediti ako tako nastavi", rekla je ona.

Klajsters će u četvrtfinalu igrati protiv osmog nosioca Beloruskinje Viktorije Azarenke. One su do sada odigrale pet mečeva, a Belgijanka je pobedila četiri puta.

Pogledajte još