Podmlađivanja za samo 15 minuta

Ukoliko želite da sprečite pojavu čestih glavobolja, ukočenost i bol u vratu odvojite samo 15 minuta dnevno za vežbe

Da li je vrat i vama slaba tačka? Koliko često se budite sa oštrom glavoboljom i ukočenim i bolnim vratom zato što ste spavali u lošem položaju?

Ukoliko želite da sprečite pojavu čestih glavobolja, ukočenost i bol u vratu, ili prerano opuštanje mišića lica i pojavu bora, a o podvaljku da i ne govorimo, odvojte samo 15 minuta dnevno i naučite ove jednostavne vežbe. Izvodite ih svako veče, pre spavanja, u kupatilu, ispred ogledala. Istina, ovo nisu vežbe koje vam mogu pomoći da sagorite eventualni višak kalorija, ali će mišiće na vašem licu i vratu učiniti elastičnijim i čvršćim.

1. ZA OPUŠTANJE VRATNIH MIŠIĆA

Isturite vrat ka napred i malo podignite bradu. Lagano razmaknite usne kao da želite na silu da se nasmešite. Treba da osetite kako vam se vilice blago zatežu, kao i blago zatezanje u gornjem delu vrata. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi, pa opustite i usta i vrat. Ovaj pokret ponovite 5 puta.

2. ZA UKLANJANJE PODVALJKA

Opustite ramena i ruke, podignite bradu i gurnite je ka napred. Snažno pritisnite jezikom nepce kako biste što više zategli ceo vratni deo ispod brade. Ostanite u tom položaju 10 sekundi, pa se sasvim opustite. Vežbu ponovite 5 puta.


3. PROTIV UKOČENOSTI VRATA

Duboko udahnite i izdahnite kako biste se sasvim opustili. Opustite ramena i nežno okrećite glavu u levu stranu trudeći se da pri tom ne pomerate grudni koš. Ostanite u tom položaju 10 sekundi, pa okrenite glavu u suprotnu stranu. Ostanite u tom položaju 10 sekundi i celu vežbu ponovite 5 puta.

4. ZA ISTEZANJE VRATA

Spustite ramena i opustite se, blago podignite bradu i lagano nagnite glavu ka desnom ramenu, trudeći se da vam vrat ostane prav. Treba da osetite blago zatezanje duž leve strane vrata. Ostanite u tom položaju 10 sekundi, pa celu vežbu ponovite okrećući glavu ka levom ramenu. Ove pokrete ponovite 5 puta.