Grad pomogao Srbija open sa 10 miliona dinara

BEOGRAD, 30. marta 2011. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je u sredu da će uprava grada sa 10 miliona dinara pomoći organizaciju teniskog turnira Srbija open.

"Beograd je partner turnira od njegovog nastanka, 2009. godine i srećni smo što je turnir deo grada. Pomoći ćemo organizaciju sa 10 miliona dinara i očekujemo da turnir iz godine u godinu bude sve bolji, pratićemo kako se dalje razvija", rekao je Đilas na konferenciji za novinare u Beogradu.

"U decembru prošle godine sproveli smo istraživanje i ustanovili da su Beograđani ponosni na tri manifestacije - Sajam knjiga, Beogradski maraton i turnir Srbija open. To pokazuje koliko svi žele da na turniru vide tenisere koji nešto vrede i da Beograd bude na teniskoj mapi sveta", rekao je Đilas.

Direktor turnira Goran Đoković rekao je da se nada da će Srbija open u budućnosti napredovati i biti jedan od najboljih u ATP kalendaru.

"Nadam se da ćemo ove sezone pokazati svetu da smo sve bolji. Želimo da bude što više ljudi i da to bude praznik za građane Beograda i cele Srbije. Dobili smo pomoć od grada od 10 miliona dinara i to mnogo znači. Nadam se da ćemo pratiti uspehe Novaka Đokovića i otalih srpskih tenisera i da će, kada dođe vreme, turnir iz kategorije 250 preći u kategoriju 500 i 1000", rekao je Goran Đoković.

Prvi pobednik Srbija opena bio je Novak Đoković, a prošle godine trijumfovao je Amerikanac Sem Kveri.

Ove godine, pored Đokovića, nastupiće i Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Španci Giljermo Garsija Lopes, Albert Montanjes, Felisijano Lopes, Ruben Ramires Ildago i Marsel Granoljers.

Igraće i Argentinac Huan Monako, Džon Izner iz SAD, Kei Nišikori iz Japana, Italijani Andreas Sepi i Filipo Volandri, Tobias Kamke i Majkl Berer iz Nemačke, Brazilac Rikardo Meljo, Kazahstanac Mikail Kukuškin, Slovenac Blaž Kavčić i Indijac Somdev Deverman.

Specijalnu pozivnicu organizatora dobio je nekada peti teniser sveta Čileanac Fernando Gonzales, koji se na teren vraća posle operacije desnog kuka.

Pored njih, u glavnom žrebu će se naći još četiri tenisera iz kvalifikacija, dvojica tenisera sa "vajld kardom" i dvojica koji su "specijalni izuzeci". U konkurenciji dublova nastupiće 16 parova.

Treći turnir Srbija open održaće se od 23. aprila do 1. maja na terenima Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović".

Pogledajte još