ZAŠTITITE IH TOKOM HLADNIH DANA: Najbolje domaće maske za ruke

Usled vetra i hladnog vremena, koža na rukama postaje suva i brzo puca, zato im je tokom zimskih meseci potrebna dodatna nega. Najbolji način za to su domaće maske. Donosimo vam recepte za tri maske koje će vam pomoći da oporavite ruke.

1. Maska od avokada za stopala i ruke

Ovaj recept je podjednako dobar i za ruke i za stopala. Avokado je poznat po hranljivim sastojcima i benefitima za kosu i kožu.

Sastojci:

- 1 avokado
- 2 kašike meda
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika jogurta
- 10 kapi ulja sandalovine

Avokado presecite na pola, izvadite košticu i kašikom izvaditi "meso" ove voćke, pa ga onda izgnječite viljuškom, dodajte ostale sastojke i promešajte, ili sve zajedno ubacite u blender. Nanesite smesu na čista stopala i ruke, zamotajte u plastične kese i ostavite da deluje 15 minuta. Koža će biti mekana i nežna nakon što isperete masku, ali ipak nanesite kremu na kraju.

2. Hidratantno pakovanje za ruke od bademovog ulja

Ovo je ubedljivo najjednostavniji recept, ali je veoma delotvoran. Bademovo ulje će obezbediti vašoj koži, noktima i zanokticama sve neophodne vitamine i hranljive materije. Ovo je savršen tretman za ruke koje su pretrpele ozbljne posledice hladnog vremena, i potrebna im je dodatna nega i hidratacija.

Sastojci:

- bademovo ulje

I to je to! Utrljajte jednu kašiku ulja u kožu ruku, zanoktice i nokte, ostavite da deluje oko pet minuta, pa višak ulja obrišite.

3. Pakovanje za ruke od šargarepe

Šargarepa ima mnogo vitamina, hranljivih sastojaka i karotena, koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, podmlađuju i neguju kožu.

Sastojci:

- 1 šargarepa
- 1 kašika pavlake
- 1 kašičica maslinovog ulja

Šargarepu izrendajte što sitnije, pa dodajte ostale sastojke i pomešajte. Pre nanošenja pakovanja bi bilo poželjno da priuštite sebi jedan dobar piling, kako bi koža što bolje upila sve hranjive sastojke.

Nanesite smesu na ruke i ostavite da deluje 20 minuta. Ruke možete da zavijete u peškire, ili jednostavno stavite pamučne rukavice. Nakon 20 minuta, isperite i nanesite kremu.

Izvor: Stil.kurir.rs/Wannabemagazine.com
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još