Uručen demarš u Skupštini

0

BEOGRAD, 30. marta 2011. (Beta) – Ambasadori afričkih zemalja uručili su u sredu demarš predsednici Skupštine Srbije Slavici Đukić-Dejanović povodom nedavne izjave šefa poslaničke grupe Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića koji je afričke narode nazvao "kanibalima".

BEOGRAD, 30. marta 2011. (Beta) – Ambasadori afričkih zemalja uručili su u sredu demarš predsednici Skupštine Srbije Slavici Đukić-Dejanović povodom nedavne izjave šefa poslaničke grupe Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića koji je afričke narode nazvao “kanibalima“.

Predsednica Skupštine je osudila izjavu Jovanovića i naglasila da ta izjava ne predstavlja stav naroda Srbije, niti stav Narodne skupštine, niti njen lični stav, kao ni suštinu odnosa Srbije sa afričkim i arapskim zemljama, navodi se u saopštenju Skupštine.

Đukić-Dejanović je objasnila ambasadorima da svakog utorka i četvrtka poslanici po Poslovniku postavljaju pitanja Vladi, a da se stenogrami sa pitanjima potom šalju Vladi kako bi nadležni dali odgovor u roku od dve sedmice, objašnjava se u saopštenju.

U tom smislu, poslanik Čedomir Jovanović je postavio pitanje ministru spoljnih poslova u Vladi Srbiji Vuku Jeremiću, kojom prilikom je izjavio ono što je predmet kritike afričkih zemalja“, piše u saopštenju i dodaje da predsednica Skupštine tu izjavu nije čula jer bi u suprotnom reagovala.

Ambasadori su se potom sastali sa liderom LDP Čedomirom Jovanovićem koji im je preneo da u svojoj izjavi nije mislio onako kako je to protumačeno “s obzirom da je bila data u kontekstu kritike spoljne politike Srbije i posebno ministra Jeremića“, navodi se u skupštinskom saopštenju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.