TRIKOVI ZA FENIRANJE KOSE: U tri koraka do dupliranog volumena

Nema žene koja nije poželela da tokom feniranja postigne daleko veći volumen kose. Moguće je i to uz ova tri koraka.

Kosi, posebno tokom zimskog perioda godine, često nedostaje volumena. Na svu sreću, postoje jednostavni trikovi i kozmetički preparati koji garantuju dvostruki volumen prilikom feniranja.

Postoji li išta izazovnije od negovane, zanosne kose pune volumena?! Naravno da ne! Ona je uvek u trendu. Ipak, tokom zimskog perioda godine mnoge žene nose kape i šešire, što - bez sumnje - ne ide u prilog ovom idealu. Ovi modni dodaci štite nas od hladnoće, ali i slepljuju vlasi.

Eksperti za kosu slažu se da primena određenih tehnika feniranja može obezediti neophodni volumen kose, kao i održavanje željene forme. Pored toga, i određeni kozmetički preparati doprinose postizanju ovog cilja. Sve u svmu, sledite naredna tri koraka i oslonite se na asistenciju odgovarajućih kozmetičkih saveznika.

Šta mi je potrebno da uvećam volumen kose?

Za početak: šampon za uvećanje volumena, regenerator za tanku kosu ili hidratantni balzam za suvu i kovrdžavu kosu, kao i preparat za zaštitu vlasi od toplote. Osim toga, neophodni će vam biti i fen, velika okrugla četka od prirodnih vlakana i samolepljive papilotne. Spremni? Krećemo!

KORAK 1: Priprema kose

Nakon pranja, utrljajte u celu kosu preparat koji će je zaštititi od toplote, a zatim je pročešljajte. Skinite nastavak s fena, zabacite kosu preko glave i sušite je od korena prema krajevima. Prekinite ovaj postupak kada je kosa 80% suva - tako ćete umanjiti štetno dejstvo toplote.

Korak 2: Uvijanje kose

Podelite kosu u četiri dela - zadnji deo glave, na vrhu i s obe strane. Imajte na umu da će, ukloliko imate veoma gustu kosu, biti neophodno da podelite kosu u još više delova. Uvijte svaki deo velikom samolepljivom papilotnom prema unutrašnjoj strani. Nemojte ih fiksirati šnalama jer će to izlomiti kosu i ostaviti vidljiv trag. Ukoliko imate šiške, pustite ih neka slobodno padaju na čelo. Kasnije ćete ih posebno osušiti.

KORAK 3: Oblikovanje kose

Vratite nastavak na vrh fena. Uklonite jednu papilotnu i češljajte kosu sve vreme dok je sušite, vodeći računa o tome da uvijate krajeve kose prema unutra. Ponovite isti postupak sušenja sa svakim odeljkom kose, kao i sa šiškama. Na kraju, osušite kosu na vrhu glave. Kada poslednji put budete povlačili četku prema krajevima kose, uvijte čvrsto pramen i ostavite ga tako pri temenu (neka vam četka posluži kao krupni vikler). Sačekajte da se kosa ohladi, a potom uklonite četku.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.