Rajfajzen banka obeležila deset godina rada

BEOGRAD, 30. marta 2011. (Beta) - Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić ocenio je u sredu uveče, na proslavi deset godina poslovanja Rajfajzen banke u Srbiji, da je zemlja kroz krizu prošla sa stabilnim finansijskim sektorom.

"To znači da su banke u Srbiji stabilne, solidne i da mogu da doprinesu razvoju zemlje", rekao je Šoškić u Beogradu na proslavi Rajfajzen banke, kojoj su prisustvovali bankari i privrednici.

Predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen benk internešenel Herbert Stepić rekao je na toj svečanosti da bankarsko tržište u Srbiji očekuju značajne promene i da će se na njemu formirati manji broj većih banaka sa konsolidovanim kapitalom.

Stepić je rekao da Srbija ima "veliku budućnost" uprkos tome što je tranziciju počela deset godina kasnije od ostalih zemalja centralne i istočne Evrope. "Verujem da će Srbija pre ili kasnije postati članica Evropske unije", rekao je on.

Rajfajzen banka je povodom deset godina rada u Srbiji uručila Beogradu donaciju od 100.000 evra za izgradnju centra za hendikepiranu decu.

Rajfajzen banka je prva banka u Srbiji sa stopostotnim stranim kapitalom, a počela je da radi u martu 2001. godine. Trenutno je treća po snazi na finansijskom tržištu u Srbiji.

Pogledajte još