Četvrto veče 29. Amstel Fashion Weeka

Četvrtvo veče na 29. Amstel Fashion Week-u, otvoreno je revijom „ Sećanje“ koja je predstavljala omaž profesorki Anđelki Slijepčević, kostimografkinji, modnoj kreatorki, majstoru slikanog tekstila i pedagogu. 

Modele su prikazali brojni predstavnici različitih generacija studenata, danas eminentni domaći modni dizajneri, za cije je obrazovanje zasluzna profesorka Sljepčević. Publika je imala priliku da vidi modele: Dode Komad, Ljiljane Žegarac, Gordane Ćirić Krtić, Zore Mojsilović, Ingrid Huljev, Ane Leković, Vlade Stojanovića, Vere Kotarac, Lea Kulaša, Ivanke Jevtović, Mire Milanović, Zorana Stanića, Peđe Nerića, Sonje Krtić, Borisa Čakširana, Tanje Čičanović, Jelene i Svetlane Proković, Aleksandra Protića, Bate Spasojevića, Vesne Matijević, Olivere Kapor, Maje Nedeljković Davidovac i Bojane Milisavljević. 

Nakon nje, usledila je revija Popmea i Roberta na kojoj su prikazane atraktivne kolekcije donjeg veša i kupaćih kostima za žene i muškarce, modernih krojeva i dezena, inspirisane najnovijim modnim trendovima.

U nastavku večeri, posetioci su mogli da uživaju u reviji "Railway by Ljuba Sikimić i Ana Šekularac"  koju su činila dva različita koncepta. Ljuba Sikimić je kolekcijom "Intensity" pokazala kako je elemente inspirisane tradicijom i kulturom Španije vrlo uspešno ukolopila u ličnu viziju i umetnički izraz. Njena kolekcija je namenjena jedinstvenim savremenim ženama, koje žele da u svakoj prilici budu elegantne.

Jedna od najpoznatijih domaćih dizajnerki Ana Šekularac, predstvaila nam je kolekciju za jesen/zimu 2011, kojom predstavlja slobodu, snagu, senzualnost i ljubav žene, a svaki komad odeće predstavlja jednu od ovih emocija.
 
Poslednje na programu su bile revije Miše Mišljena i Dejana Despotovića.

Mišo Mišljen je jedan od najekstravagantnijih i najpoznatijih dizajnera u Sloveniji, a našoj modnoj publici se predstavio kolekcijom "Plastika". Inspiraciju je pronasao u avangardnom razdobilju engleske istorije.

Najnovija kolekcija Dejana Despotovića za jesen/zimu 2011/2012. inspirisana je punk-rock stilom odevenja koji je oblikovan u savremeni izraz kroz boje, sećanja i formu. Materijali koji se najviše koriste su vuneni štof, keper, teksas i koža.

Pored domaćih javnih ličnosti, revijama je prisustvovala Elisabeth Mussmano koja je godinama bila na poziciji globalnog direktora u Cristian Dioru, kao i Vera Wang, koja danas radi sa najvećim holivudskim ličnostima kao sto su Angelina Jolie i Charlize Teron... Revije je pratio i  Kosta Petrov, director agencije "Thepworld" koja je organizator manifestacije "Corporate communication experience", kao i bivsa makedonska premijerka Radmila Sekerinska.

N.D.

Reviju Suzane Perić pogledajte OVDE
Reviju kupaćih kostima pogledajte OVDE

Pogledajte još