Bolja koordinacija u suzbijanju korupcije

0

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je u četvrtak da nova strategija i akcioni plan za borbu protiv korupcije čija je priprema u toku, treba da doprinesu boljoj koordinaciji državnih organa …

BEOGRAD, 31. marta 2011. (Beta) – Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je u četvrtak da nova strategija i akcioni plan za borbu protiv korupcije čija je priprema u toku, treba da doprinesu boljoj koordinaciji državnih organa u suzbijanju te “pošasti”.

“To radimo prvenstveno u interesu gradjana Srbije, ali smo sigurni da će se to reflektovati i na dalje evropske integracije Srbije”, rekla je Malović za RTS.

Prema njenim rečima, dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije koja su upućena Ministarstvu pravde odnose se na intenzivniju borbu protiv kriminala i korupcije i bolju koordinaciju državnih organa, a ne na reformu pravosudja.

Ministarka pravde kazala je da očekuje da se u naredne dve nedelje završi izmena procedure i usvoji uputstvo za primenu kriterijuma na osnovu kojih će se obaviti revizija izbora sudija.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.