Nikolić: Najbolja igra Radničkog

BEOGRAD, 30. marta 2011. (Beta) - Trener košarkaša Radničkog Miroslav Nikolić rekao je da je ekipa iz Kragujevca odigrala najbolji meč od kada je on trener, dok se njegov kolega iz Partizana Vlade Jovanović složio da su gosti zasluženo pobedili.

"Mi svaku utakmicu idemo da pobedimo, ne kalkulišemo. Ovo večeras je bila lepa košarka, a igrali smo najbolje od kada ja vodim tim", rekao je Nikolić novinarima posle pobede Radničkog od 96:91 u 3. kolu Superlige Srbije.

On je rekao da svaki put "ubeđuje igrače da mogu da pobede Partizan" i da je njih "teško pobediti u Kragujevcu, a kamo li u Beogradu, jer je to najbolja ekipa u zemlji".

Nikolić je kazao da će Radnički i u narednoj utakmici protiv Mega Vizure ići na pobedu, jer je "cilj da budu u prve tri ekipe u domaćem prvenstvu".

On je istakao da Radnički nema 150.000 evra za "vajld-kard" Jadranske lige.

Tim koji završi prvenstvo kao četvrti na tabeli moraće da plati novčanu nadoknadu ako želi da se naredne sezone takmiči u regionalnoj ligi.

Trener Partizana Vlade Jovanović ocenio je da je ovo bio težak poraz i da se još jednom dokazalo da Radnički po stilu igre nikako ne odgovara Partizanu.

"I u prethodne tri utakmice tokom sezone pokazalo se da Radnički ima ekipu koja dobro šutira", istakao je Jovanović.

On je kao problem večeras naveo to što "Partizan nije uspeo od pocetka da nametne svoj stil igre" i ocenio da je njegov tim "zasluzeno izgubio".

Partizan i Radnički prethodno su u međusobnim duelima ove sezone ostvarili po jednu pobedu u Jadranskoj ligi, a crno-beli su bili bolji još u Kupu Srbije.

Pogledajte još