ONA JE MENI UPROPASTILA ŽIVOT: Olivera Savić - lepotica koja je 40 godina bila ljubav i muza Đorđa Balaševića

Legendarni kantautor Đorđe Balašević preminuo je u 68. godini u Novom Sadu. Iza sebe je ostavio neke od najlepših pesama, ali i ljubavnu priču sa svojom suprugom.

Jedna njegova pesma nosi njeno ime. Stalo je u njoj toliko lepih emocija, onih koje samo može da kaže zaljubljeni muškarac.

Upoznao ju je 1979. godine. Susret sa njom bio je filmski, odnosno u njegovom slučaju čista poezija.

- Ona je, baš kao u mojoj pesmi, došla tiho, nezvana, sama... i ostala u meni zauvek. Bila je siromašna studentkinja iz studentskog doma, reprezentativka u gimnastici.... Od prvog susreta nismo bili se razdvajali duže od dva dana, osim kad sam imao koncerte daleko od grada u kojem smo živeli. S Oljom sam mogao da provodim sate i sate u razgovoru i šetnji. Kad bih otišao negde bez nje, pomišljao sam: "Bože, što mi nedostaje to stvorenje - rekao je Đorđe Balašević.

Zavodili su jedno drugo, osvajali, gradili ljubav, a onda je usledila prosidba.

- Otišao je na more, a ja u Zrenjanin kod majke. Sutra uveče on se javlja iz Pule, čujem u pozadini tamburaši pevaju pesme koje je on naručio. Pitam ga zašto me zove tako kasno, bilo je oko pola jedan u noći. A on kaže: "Vidi, da li bi se ti udala za mene?". Počela sam da se smejem kao luda misleći da je to još jedna od njegovih fora. Tako je dobio smeh umesto odgovora. Sutradan ujutru neko zvoni. Na vratima - Đole - ispričala je pre nekoliko godina za hrvatsku "Gloriju" Olievra Balašević.

Venčali su se i dobili troje dece, Jelenu, Jovanu i Aleksu. Dobili su i unuke, njihova ćerka Jovana i zet Aleksandar Jovanović imaju dve ćerke.

Sve ove godine, a nakupilo se njih dosta, niti Đorđe ide bez Olivere, niti Olivera ide bez Đorđa.

Ljubav tako i treba da izgleda.

- Možda bih ja bio srećniji da imam ružnu ženu (smeh). Naravno da ne bih. Napisao sam u jednoj pesmi – moja ljubavnica, saborac i moj najbolji drug. To je ta priča. Lepota nije da dosadi, nego se nekako navikneš na nju. Ona je meni upropastila život zato što nisam mogao da gledam druge devojke, jer nisam mogao da nađem lepšu od nje. I meni je to bio uvek problem... Bili smo negde na nekom koncertu, pa su momci u bendu bili kao malo napaljeni i kažu – mi smo bend koji nikada ne muva ribe. Ja kažem: "Muvajte". Oni pitaju: "Pa je li ti ne muvaš?!". A bile su neke dve individue u videokrugu i onda sam ja rekao: "Jesu li ove ribe bolje od moje žene? Nisu. I što bih ja sad naskakivao na njih? Kad mi nađete neku bolju ženu od Olje, ja ću da se potrudim da joj napišem pesmu". Svetu se ne može ugoditi, a aneks moj te izreke: Ne treba mu se ni ugađati!".

Izvor: Kurir.rs/Novosti
Foto: Nadlanu.com/Arhiva

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.