NAZOVEŠ OLIVERU, TU MUZU NJEGOVU I IZRAZIŠ JOJ SAUČEŠĆE: Rade Šerbedžija zaplakao u programu uživo govoreći o Đorđu Balaševiću

Đorđe Balašević preminuo je juče u 68. godini u Kliničkom centru Vojvodina, nakon višednevne borbe sa upalom pluća. Za njim tuguje celi region, prijatelji i poštovaoci njegove muzike sinoć su izašli na ulice, palili mu sveće i plakali uz stihove njegovih pesama koje su puštane sa razglasa.

Ovim tužnim povodom oglasio se i Rade Šerbedžija, a onda, govoreći o Balaševiću i trenutku kada je i on izašao na ulice Zagreba zbog njega, zaplakao u emisiji.

- Nazoveš Olju, tu muzu njegovu, izraziš joj saučešće i to je to" - počeo je Rade s knedlom u grlu tokom uključenja u Jutarnji program.

- Đole vas tera da se smejete kada bi trebalo plakati i tu stoji veličina tih izuzetnih pojava u svetu, a svet je onoliki koliko mi živimo. Za moj svet je jedna od najvažnijih pojava - rekao je Šerbedžija i nastavio:

- Ta njegova osobina da u najtežim situacijama okreće stvari, kao savremeni Čehov, smeje se i smeška našim tugama, nesrećama na jedan božanstveni način... Njegovu smrt treba slaviti kao što je on to zaslužio, da se slavi taj jedinstveni čovek koji je napisao najlepše ljubavne pesme o našim ljubavima, stihove o našim detinjstvima, rime o našim tugama i najsmešnije bećarske bekrijske stihove o našim mentalitetima.

Šerbedžija je potom otkrio da je sinoć i on izašao na ulice Zagreba i priključio se hiljadama ljudi koji su izašli da mu odaju počast.

- Ideš Zagrebom i vidiš tu decu, bilo ih je na hiljade... njegovu decu, pevaju njegove pesme u sred Zagreba... stavili su veliki plakat na ulici i na ćirilici napisali "Bećarac", kao što kaže on u pesmi - rekao je glumac, a potom zaplakao.

Izvor: Mondo.rs
Foto: Hrvatska radiotelevizija-Printscreen/Youtube

Pogledajte još