Sve je već preskupo

BEOGRAD, 31. marta 2011. (Beta) - Najnovije poskupljenje struje ne bi trebalo da se odrazi na cenu osnovnih životnih namirnica jer je u Srbiji već sve preskupo a učešće tog energenta u ceni proizvoda je minimalno, kazao je Goran Papović, predsednik Nacionalne asocijacije potrošača.

Poskupljenje struje uvek ima za posledicu da se to iskoristi kao razlog za podizanje cena pojedinih proizvoda, izjavio je za Betu Papović povodom sutrašnje korekcije cene struje.

On je dodao da su veći problem previsoke marže u Srbiji koje kod osnovnih životnih namirnica iznose od 40 do 70 odsto. Sve to je, kako je kazao, bacanje prašine u oči potrošačima "jer se prijavljuju marže od 15 do 20 odsto a mi govorimo o prikrivenim maržama".

Papović je dodao da je Nacionalna asocijacija potrošača Srbije uputila zahtev Antimnopolskoj komisiji da se spreči kartelsko ponašanje i podsetio na slučaj od pre dve godine kada je ulje svih proizvodjača poskupelo za identičnih 11 odsto, a sada je slična situacija sa najavama pekara.

Pogledajte još