Kriminal u 20 soba u Muzeju kriminala u Beču

Romantičnim dušama koje maštaju o nekim starim dobrim vremenima ovaj muzej neće se nikako dopasti, takođe oni labilnijeg nervnog sistema trebalo bi u velikom luku da zaobilaze Muzej kriminala u Beču (Kriminalmuseum).

Lobanje, srednjovekovne sprave za mučenje, opisi ubistava, krvave rukavice, posmrtne maske, zarđale sekire deo su postavke Muzeja kriminala u Beču (Kriminalmuseum).

(old_image)

Ovaj muzej prati istoriju zloćina, kazni i ubistava od srednjeg veka do današnjih dana. Nalazi se u jednoj od najstarijih kuća u Beču u oblasti Leopoldstadt.

Ova kuće potiče iz 1685. godine i sastoji se od dvadeset soba posvećenih istoriji kriminala. Ovaj muzej, ipak, je više od muzeja posvećenog ubistvima. Postoje delovi muzeja posvećeni lažnom novcu, bravama i policijskim istragama. Većinu postavke ipak čine scene ubistava, oružja, lobanja žrtava i ubica.

(old_image)

Sablasnost ovog muzeja i dalje fascinira posetioce i doprinosi misteriji ovog muzeja. Oni koji ne govore nemački jezik ostaće uskraćeni za neke informacije. Na primer, neće biti u prilici da pročitaju stare novinske izveštaje.

Muzej je otvoren od utorka do nedelje od 10 do 17 časova, i nalazi se u ulici Große Sperlgasse 24, Vienna. Ulaznica košta pet evra.

Pogledajte još