SA KNEDLOM U GRLU O PORODIČNOJ TRAGEDIJI: Dragana Burmazović otkrila nepoznate detalje o zločinu svog oca (VIDEO)

Tokom emisije "Pitanja novinara" u Beloj kući na imanju u Šimanovcima, novinar Darko Tanasijević postavio je pitanje za Draganu Burmazović.

- Kako se ti osećaš nakon svega što si iznela, da li ti je možda pao kamen sa srca, tj. određeni deo tereta?

- Nije mi pao kamen sa srca, to je nešto što postoji u medijima, ja to ne mogu da sakrijem. Meni je teško zbog porodice i sestre koja je vezana za to. Imala sam potrebu da kažem sve kako je bilo - pričala je Dragana.

- Mislim da je ovo velika stvar što si rekla, jer bolje je tako da ne bi bilo nekih dručijih priča. Mene interesuje kako je taj čovek ponudio bubreg tvojoj sestri?

- Moj otac i taj čovek su se poznavali od ranije. Obzirom da je mojoj sestri hitno trebao bubreg, moj otac i on su se sreli i on je rekao da će nam pomoći. On je dao mojoj sestri bubreg. Oni su nakon toga imali okej odnose. Bila sam ja mala tada, ali se sećam da su se posećivali, moj otac je uvek pokušavao da mu se oduži, ali... - pričala je Dragana.

Darka je zanimalo kako je izgledao taj čovek.

- Sećam ga se kao dobrog čoveka, ali ne bih o tome - rekla je Dragana pa je prokomentarisla odnos svojih roditelja.

- O njihovom odnosu ne bih da pričam, a moj i njegovo odnos nije blizak, jer je on živeo u inostranstvu. Od malena je on nama uneo neki vidi strahopoštovanja. On se ponašao kao da ima 6 sinova a ne 6 kćeri. On je mene naučio mnogo toga, i neću zaboraviti da mi je svakog dana davao po 20-30 dinara za školu, imala sam svoje radne navike, nije nas razmazio, a majka kao svaka majka, nežna, obzirna - pričala je Dragana.

- Mama je rodila dva dečaka, 1988. i 1995. godine. Sumnjamo da je 1988. godine kada se porodila, pre vremena, dete je bilo u zdravom stanju, ali kroz par dana su ga poslali u Beograd, gde je umro, i slali su im telegram da ne mogu da dobiju dete. Oni su pokušavali da nađu neki trag, ali nisu uspeli. 1995. godine se desila ista situacija - otkrila je Dragana.

- Sestri je taj bubreg koji je doniran prestao je da radi 2009. godine. Ona je od tada na dijalizi. Ja sam bila jako mala, nisam mogla da prihvatim to sa 9 godina. Nismo otišle u školu tog dana, nama su javili pozivom šta se desilo. Haos u kući je bio, plač, histerija - otkrila je Dragana.

Novinara je zanimalo kako je Dragani i njenim sestrama majka saopštila šta se desilo.

- Bila je iskrena, majka nam je sve rekla, i ostali smo bez muške glave, ali nismo se pradavali. Mi smo bile uz majku kada smo ostale same, bavili smo se poljoprivredom, i borile smo se i stale na noge. Moja majka je sposobnija od većine muškaraca, imale smo svoje radne navike. Kada dođemo iz škole, radimo domaći, pa ona svaka radi svoj posao - pričala je Dragana.

- Sećam se prve posete. Ćutala sam, bila sam uplašena. On je bio pod terapijom, jer je on ubistvo učinio pod dejstvom alkohola, ja sam samo ćutala - pričala je Dragana.

- Dragana ja moram da te pohvalim, i da ti čestitam kako se postavljaš i kako si čestita, i svaka ti čast što si izabrala pravi put kojim treba da ideš - rekao je Darko, nakon čega su zadrugari aplaudirali Dragani.

Izvor: Pink.rs
Foto: Zadruga Official - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još