Spas za ugrožene na KIM - Meridian donacijom sanirao posledice poplava

Završena velika humanitarna kampanja Meridiana na Kosovu i Metohiji!

Period za nama posebno je bio u znaku solidarnosti kompanije Meridian sa našim sugrađanima na Kosovu i Metohiji.

Osim dobro poznatih iskušenja, a od nedavno i pandemije, naše sugrađane u južnoj pokrajini nedavno su zadesile i najveće poplave u poslednjih nekoliko decenija.

Najteže je bilo pogođeno centralno područje Pokrajine, kao i Kosovsko pomoravlje, gde su u mnogim domaćinstvima usled izlivanja rečnih i bujičnih tokova oštećeni objekti za stanovanje, ugroženo snabdevanje pijaćom vodom i električnom energijom.

Kao i uvek kada je naš narod u nevolji, Meridian se ubrzo našao na licu mesta - u ugroženim naseljima opština Gračanica, Velika Hoča i Orahovac.

Kako bi se što pre prevazišle najkritičnije posledice izlivanja rečnih tokova i život koliko je moguće vratio u normalu, kompanija Meridian donirala je specijalne crpne pumpe za ispumpavanje vode, koja je doprla do dvorišta i stambenih objekata.

Takođe, volonteri – zaposleni u Meridianu posebnim poklonima obradovali su i mališane. Ovoj humanitarnoj akciji pridružila se popularna pevačica Kija Kockar koja je mališanima, zajedno sa predstavnicima kompanije Meridian, uručila poklone.

Opština Gračanica jedina je srpska sredina južno od Ibra u kojoj postoje ustanova za lica ometena u razvoju. Dobra vest u mesecima punih iskušenja je ta da koronavirus nije ušao u ove institucije, čime je sačuvana bezbednost i dobrobit korisnika i zaposlenih. Meridian je, takođe, poklonima obradovao i njegove štićenike.

- Od srca se zahvaljujem kompaniji Meridian na doniranim pumpama i poklonima mališanima. Više i od materijalne pomoći, najviše raduje znak da smo i u ovoj borbi zajedno kao narod - reči su predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića.

Ovo je nastavak višemesečne kampanje pomoći našim sugrađanima u južnoj pokrajini koju organizuje kompanija Meridian u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još
7 komentara
 1. Lija says

  Bravo za Meridian, toliko humanosti i sve na prava mesta

 2. Bane says

  Kamo sreće da se i druge kompanije uključe u pomoć ugroženom narodu na KIM!

 3. Okulus says

  Svaka vast,neli bi se mogli i ugledati na takav rad.

 4. Maras!!! says

  Svaka cast za ove ljude sto misle na ljude sa Kosova koje su mnogi zaboravilo.Meridian svuda,veliko bravo

 5. El Matador says

  Koliko samo meridian pomaze a da se i ne pise o tome.Konkretno poznajem porodicu iz Cacka koji su jako siromasni ,meridian im je dao ogromnu pomoc a o tome niko ni me zna ,osim nas sto smo bili svefoci istih

 6. Di maria says

  Ovo je samo mali Delić svega sto Meridian radi za sve ugrožene u Srbiji ,neverovatno su ljudi

 7. Teemo says

  Meridian je uvek tu kad treba.. To je prava kompanija.. Treba drugi da se ugledaju na vas bilo bi nam lakse. Predstavljati primer drugima

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.