Spas za ugrožene na KIM - Meridian donacijom sanirao posledice poplava

Završena velika humanitarna kampanja Meridiana na Kosovu i Metohiji!

Period za nama posebno je bio u znaku solidarnosti kompanije Meridian sa našim sugrađanima na Kosovu i Metohiji.

Osim dobro poznatih iskušenja, a od nedavno i pandemije, naše sugrađane u južnoj pokrajini nedavno su zadesile i najveće poplave u poslednjih nekoliko decenija.

Najteže je bilo pogođeno centralno područje Pokrajine, kao i Kosovsko pomoravlje, gde su u mnogim domaćinstvima usled izlivanja rečnih i bujičnih tokova oštećeni objekti za stanovanje, ugroženo snabdevanje pijaćom vodom i električnom energijom.

Kao i uvek kada je naš narod u nevolji, Meridian se ubrzo našao na licu mesta - u ugroženim naseljima opština Gračanica, Velika Hoča i Orahovac.

Kako bi se što pre prevazišle najkritičnije posledice izlivanja rečnih tokova i život koliko je moguće vratio u normalu, kompanija Meridian donirala je specijalne crpne pumpe za ispumpavanje vode, koja je doprla do dvorišta i stambenih objekata.

Takođe, volonteri – zaposleni u Meridianu posebnim poklonima obradovali su i mališane. Ovoj humanitarnoj akciji pridružila se popularna pevačica Kija Kockar koja je mališanima, zajedno sa predstavnicima kompanije Meridian, uručila poklone.

Opština Gračanica jedina je srpska sredina južno od Ibra u kojoj postoje ustanova za lica ometena u razvoju. Dobra vest u mesecima punih iskušenja je ta da koronavirus nije ušao u ove institucije, čime je sačuvana bezbednost i dobrobit korisnika i zaposlenih. Meridian je, takođe, poklonima obradovao i njegove štićenike.

- Od srca se zahvaljujem kompaniji Meridian na doniranim pumpama i poklonima mališanima. Više i od materijalne pomoći, najviše raduje znak da smo i u ovoj borbi zajedno kao narod - reči su predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića.

Ovo je nastavak višemesečne kampanje pomoći našim sugrađanima u južnoj pokrajini koju organizuje kompanija Meridian u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još