Ceca nestala?!

Poznatoj pevačici Svetlani Ceci Ražnatović izgubio se svaki trag, piše "Kurir". Ne javlja se na telefon i ne pojavljuje se u javnosti. Čak i njena vila u ulici Ljutice Bogdana izgleda kao da u njoj niko ne živi.

- Ceca trenutno želi samo jedno. Da decu i sebe zaštiti od pitanja i komentara. Naročito joj teško padaju priče da će morati da se isele iz kuće. Zbog toga se sklonila. Ne želi nikoga da čuje niti vidi. Čak se ni Miri Škorić, svojoj najboljoj drugarici, juče nije javljala - kaže za "Kurir" blizak prijatelj poznate pevačice.

I dok neki njeni prijatelji govore da Ceca nije napustila Beograd i da je jednostavno odlučila da neko vreme ne napušta vilu u ulici Ljutice Bogdana, u blizini Marakane, ima i onih koji tvrde drugačije.
- Ceca već danima nije u kući - kaže drugi njen blizak prijatelj, uz opasku da „joj je dosta svega“: - Spakovala je kofere čim je podignuta optužnica i otišla. Naravno, to ne znači da će bežati od optužnice, već da samo trenutno ne želi da odgovara na pitanja - dodaje on.

Iako se godinama nagađalo da li će optužnice biti ili ne, Ceci je, osim optužbi da je učestvovala u nezakonitim prodajama igrača, naročito teško palo to što će morati i da dokazuje kako je stekla imovinu.

Posebna policijska jedinica za finansijske istrage već je dobila zeleno svetlo od tužilaštva da pročešlja njenu imovinu. Prvi korak je popisivanje nepokretnosti, automobila, ali i provera računa u zemlji i inostranstvu. Istragom će biti obuhvaćeni i njeni bliski srodnici, sestra Lidija Ocokoljić, ali i bivši saradnici Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević.

Ipak, Ceci Ražantović tužilaštvo će ponuditi sporazum o priznanju krivice, kojim bi bila osuđena na malu zatvorsku kaznu, ali bi bila i dužna da plati veliku svotu novca, saznaje "Blic". Ona nije ranije osuđivana, samohrana je majka dvoje maloletne dece i to su zakonom propisane olakšavajuće okolnosti, tako da ona u svakom slučaju ne bi dobila dugu zatvorsku kaznu.

Priznanjem krivice bi mogla da dobije malu kaznu u koju bi joj bilo uračunato i četiri meseca pritvora i morala bi da isplati veliku sumu novca. Tako bi bio izbegnut dug sudski spor. Propisana kazna za zloupotrebu službenog položaja za iznos veći od milion i po dinara, što se stavlja Svetlani Ražnatović na teret, jeste od dve do 15 godina zatvora. Za posedovanje 11 pištolja bez dozvole, kazna je od jedne do osam godina.

Nakon objavljivanja informacije o podizanju optužnice protiv pevačice Svetlane Ražnatović pojavile su se i majice s njenim likom i porukom „Oslobodite Cecu“. Predrag Azdejković, gej aktivista i idejni tvorac ovih majica, kaže da one još uvek neće biti u prodaji.

- Nije mi namera da zarađujem na tuđoj muci, ali hteo sam da se malo našalim sa celom tom pričom u vezi sa optužnicom. Ljudi u Srbiji misle da, pošto je Ceca zvezda, živi na nebu, ne ide u toalet i ne pere sudove, a evo vidimo da može da se desi i da ode u zatvor - objasnio je Azdejković.

Izvor: Puls.rs

Pogledajte još