Pobede Bostona i Lejkersa, Krstić se povredio

BEOGRAD, 1. aprila 2011. (Beta) - Košarkaši Bostona pobedili su u gostima San Antonio sa 107:97 i tako se približili prvom mestu Istočne konferencije NBA lige, ali ostali bez startnog centra Nenada Krstića, koji je povredio koleno.

Kapiten reprezentacije Srbije izašao je u drugoj četvrtini i ne zna se koliko će odsustvovati sa terena. Težina povrede biće poznata posle snimanja magnetnom rezonancom.

Boston se ovom pobedom približio Čikagu na dve pobede zaostatka. Najefikasniji u ekipi bio je Rejžon Rondo sa 22 poena i 14 asistencija.

San Antoniju je ovo bio peti uzastopni poraz i sada rizikuje da ostane bez prvog mesta na Zapadu, pozicije na kojoj je bio čitave sezone. Najefikasniji u poraženom timu bio je Toni Parker sa 23 poena.

Posle pet mečeva pauze, u tim se vratio Tim Dankan i utakmicu završio sa 20 poena i 13 skokova. Krilni centar je u sinoćnoj utakmici prestigao Denisa Rodmana na 21. mestu igrača sa najviše skokova u istoriji lige.

Los Anđeles Lejkersi su na svom terenu pobedili Dalas sa 110:82 u utakmici u kojoj su petorica igrača isključena.

Posle svađe i prepirke početkom poslednje četvrtine, izbačeni su Met Barns i Stiv Blejk iz Lejkersa, kao i Džejson Teri i Brendan Hejvud iz Dalasa. Šenon Braun iz domaćeg tima isključen je nešto kasnije iz zasebnog razloga.

Osim toga, redari su sprečili jednog navijača da utrči u teren, zbog čega je utakmica na kratko prekinuta.

Lejkerse je do pobede predvodio Kobi Brajant sa 28 poena, dok je Endru Bajnam imao učinak od 18 poena i 13 skokova. Posle ove pobede i poraza San Antonija, Los Anđeles je prišao Spursima na dve i po pobede zaostatka na prvom mestu tabele Zapada.

Ovim porazom prekinuta je serija od pet uzastopnih pobeda Dalasa. Najefikasniji u timu iz Teksasa bio je Dirk Novicki sa 27 poena i 13 skokova, dok je Predrag Stojaković završio utakmicu sa 13 poena.

Pogledajte još