fbpx

FIFA i UEFA suspendovala Bosance

BEOGRAD, 1. aprila 2011. (Beta) - Svetska fudbalska federacija (FIFA) i Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovale su do daljnjeg Bosnu i Hercegovinu iz svih takmičenja i učešća u organizacijama zbog toga što nacionalni savez te zemlje nije usvojio statu u skladu sa pravilima.

U saopštenju ovih organizacija navodi se "duboko žaljenje" zbog ovih odluka, kao i da će se "što je ranije moguće" održati sastanci dase pronađe rešenje da se BiH "vrati fudbalskoj porodici".

Evropska i svetska kuća fudbala zatražili su prošle godine da Nogometni/Fudbalski savez BiH (NFSBIH) najkasnije do 31. marta usvoji statut, prema kome će tim telom predsedavati jedan čovek, a ne tročlano predsedništvo kao do sada.

NFSBIH na vanrednoj sednici 29. marta nije usvojio novi statut, tako da će reprezentacija i klubovi biti isključeni iz svih takmičenja, a nijedan funkcioner iz BiH neće moći da učestvuje u radu fudbalskih organizacija.

Predsedništvo NFSBIH čine Bošnjak, Srbin i Hrvat. Predlogu o jednom predsedniku protivila se srpska strana iz straha da bi se tako ugrozila njena autonomija.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.