Udruženje za spasavanje životinja traži pomoć građana: Hitno nam je potreban novi magacin i prostor za rehabilitacioni centar!

Animal Rescue Serbia (ARS), neprofitno udruženje građana koje dobrovoljno spasava životinje u Srbiji kojima je ugrožen život, a pristup mestu na kome se nalaze otežan, rizičan, komplikovan ili nije moguć na uobičajen način, primorano je da traži pomoć građana Srbije kako bi im se obezbedio prostor za rehabilitacioni centar životinja i magacin, što navode kao prioritetne probleme za rešavanje budući da ostaju bez prostorija koje im je prethodna uprava zgrade BIGZ-a ustupila na korišćenje prethodnih pet godina, a gde se sada, usled novog vlasnika, iseljavaju svi zakupci prostorija u zgradi, jer se kompletan prostor renovira.

- Ova situacija za našu organizaciju predstavlja jedan od najvećih problema, jer ćemo uskoro izgubiti odjednom sav kancelarijski i magacinski prostor, kao i prostor rehabilitacionog centra za povređene spasene životinje koje ne mogu na ulicu, dok traje njihov oporavak. Sada nam je potrebna pomoć građana Srbije i molimo sve koji su u mogućnosti da pomognu na bilo koji način da nas kontaktiraju - navode iz udruženja i dodaju:

- Ono što nam je u ovom trenutku najhitnije je smeštaj za ptice i mačke, kao i magacinski prostor od minimum 50 metara kvadratnih (idealno bi bilo oko 100 metara kvadratnih, kako bismo smestili svu neophodnu opremu koju imamo. Veliki deo opreme koju posedujemo je kabast i zahteva dosta skladišnog prostora. Takođe, potreban nam je i kancelarijski prostor, ali je on, za razliku od rehabilitacionog centra i magacinskog prostora, manje prioritetan u ovom trenutku - ističu iz ove organizacije i napominju da su sva spasavanja koja rade potpuno besplatna i da su rado pomagali društvu već pet godina unazad, a da su sada oni ti kojima je pomoć neohodna.

Rok za iseljenje iz trenutnih prostorija koje koriste je mesec dana. Ukoliko imate raspoloživ prostor koji ste spremni da im ustupite na korišćenje, ili ste u mogućnosti na bilo koji način da pomognete udruženju, možete ih kontaktirati putem telefona na broj 066/952-87-12 ili na mejl: info@animalrescueserbia.org.

Spasavanjem udruženja iz ove situacije pomoći ćete da se istovremeno spasu i ugrožene životinje, jer ćete članovima ove organizacije omogućiti da neometano sprovode svoju misiju spasavanja životinja.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Pixabay

Pogledajte još