Lazović: Nisam zaboravio da igram fudbal

U lето2009. Darko Lazović je stigao na "Marakanu" sa oreolom jednog od najvećih talenata na srpskoj fudbalskoj sceni. Međutim, iako je nova uprava crveno-belih na čelu sa Vladanom Lukićem i Ivanom Adžićem za njegov transfer izdvojila pozamašnih 400.000 evra, mladi as je u protekle skoro dve godine šansu dobijao "na kašičicu".

Prvo je bio u nemilosti Vladimira Petrovića, zatim Ratka Dostanića, konačno i Aleksandra Kristića, pa je prošle sezone na terenu proveo tek 231 minut uz samo jedan postignuti gol. I prošlog leta mnogi su ga već videli na izlaznim vratima "Marakane".

Međutim, onda se sve promenilo za 180 stepeni. Za samo tri meseca Darko Lazović je od "dečka koji ne obećava" postao najveća uzdanica Crvene zvezde, a sa tri gola na dva meča mlade reprezentacije, protiv Bugarske i Ukrajine, bez dileme prva fudbalska ličnost minule nedelje.

- Neću da živim u prošlosti, nisam igrao kod tri prethodna trenera jer oni nisu imali dovoljno poverenja u mene. Uskratili su mi šansu da im se dokažem igrama u kontinuitetu. Sigurno je da je nešto bilo i do mene, ali je Prosinečki sve promenio. Pružio mi je priliku, istrpeo, vratio mi samopouzdanje, osmeh na lice i to nikad neću zaboraviti - iskreno će Lazović.

- Nisam mogao da zaboravim da igram fudbal i sve činim da u to uverim i navijače Zvezde i sve ljubitelje fudbala.

Zamerali su mu da nema hrabrost, da ne preuzima odgovornost, a baš te dve vrline ističu njegovi treneri u klubu i reprezentaciji. Selektor mladih Aleksandar Janković bio je impresioniran načinom na koji se Darko nametnuo igrom i golovima protiv Bugarske i Ukrajine i to na mestu levog krila.

- Kad sam već dobio šansu u reprezentaciji, a bio sam samo dva puta do sada pozivan i nisam ni debitovao, morao sam da pokažem koliko vredim, a da ne iskačem iz kolektiva. Preuzimao sam odgovornost, postigao tri gola i pokazao da sam „rođeno“ krilo. Prvi put sam igrao na levoj strani, ali to mi je otvaralo mogućnosti da iskoristim dobar šut pa sam prezadovoljan debijem.

Ne buni se Lazović što kod Prosinečkog igra na mestu centralnog veznog.

- Volim fudbal, pa samim tim volim da imam loptu što više u posedu, tako da sam zavoleo novu poziciju. Za sada sam zadovoljan što mi Prosinečki daje šansu, radim sve kako bih podizao kvalitet igre i kako bih vratio i njemu i klubu za ukazano poverenje. Ipak, znam da mogu i više i bolje - ambiciozan je Lazović.

Od "male mace" do "goropadnog lava" za samo 90 dana...

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još