Nikolić: Hajduk je mali favorit protiv Rada

BEOGRAD, 1. aprila 2011. (Beta) - Trener Rada Marko Nikolić ocenio je u petak da će Hajduk u Kuli biti "mali favorit" u nedeljnoj utakmici 20. kola fudbalskog prvenstva Srbije.

"Zaista ne mogu da se setim kada je Rad pobedio u Kuli. Hajduk ima jako iskusan sastav, odličnog trenera (Dragoljub Bekvalac) i uvek predstavlja posebno iskušenje za nas. Iako položaj na tabeli pokazuje drugačije, domaćin je mali favorit u ovom duelu, ne samo što igra kod kuće", rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Rad je trenutno četvrti na tabeli, dok je Hajduk pretposlednji 15. Kuljani su u dosadašnjih 19 kola zabeležili samo dve pobede i postigli 13 golova. Uprkos tome, "banjički azuri" poštuju rivala.

Golman Milan Borjan rekao je da je Hajduk "dobar tim koji pokazuje sve bolju formu", a duel sa njima opisao je kao "još jednu prepreku ka izlasku Rada u Evropu".

"Atmosfera u ekipi je odlična. Ako damo svoj maksimum, možemo da stignemo do pozitivnog rezultata", rekao je Borjan.

Golman je reprezentativac Kanade, a nedavno je u prijateljskom meču protiv Belorusije zabeležio i svoj drugi nastup, a novinare je zanimalo kakvi su mu utisci.

"Velika mi je čast što sam zadobio poverenje selektora Stivena Harta. Sve smo uigraniji i kompaktniji. Ipak, sve moje misli usmerene su na nedeljnu utakmicu sa Kuljanima", rekao je Borjan.

Pogledajte još