Svadba na balkanski način

Od 300 do 400 zvanica, ljube se i grlite s nekim koga vidite prvi put u životu, mlada i mladoženja ne vide se od brda flaša i pečenja, tipični su motivi tipične balkanske svadbe. Kako to izgleda kad je mladoženja pre svega tehničar, kad se slavi pod šatrom, kad je kum lola ili kad staračke noge moraju da igraju dirty dancing.

Tehničar

I to se dešava, "hoće da se potpiše tehničkim slovima, a neće baš lako". Mlada stoji ćuti i uzdiše, možda misli na devojku s Tajvana koja je prošle godine odlučila da se venča sama sa sobom, ili je to ljubav slepa, ali mogla je još da pobegne. Konj se ipak nije tako lako dao, uostalom pogledajte.

Kum nije dugme I deo

Čaše lomim, ruke mi krvave. Ovakav scenario obavezno zaobiđite, i naravno pazite koga uzimate za kuma. Jer posle nema kajanja, a i kum nije dugme. Ako je za utehu u februaru prošle godine neimenovani ambasador u Ujedinjenim Arapskim Emiratima tražio je poništenje braka i odštetu pred sudom, jer je kada je doveo mladu kući shvatio da ona ispod vela krije bradu, brkove i zrikave oči.

Pazite koga zovete u svatove

Kad se malo popije i kad se gosti opuste, sve je moguće, pa i da ostanete bez krova nad glavnom. Pa pazite koga zovete u svatove ili možda još bolje zakažite veselje u nekom restoranu.

Kum nije dugme II deo

Jeste najbolji vam je drug, ko brat rođeni, možda ste i navikli da ga pijanog posle terevenki vodite kući, ali zar i kod matičata? Ali pošto kum nije dugme, mladenci sve stojički trpe, valjda znaju da je jedan Japanac je oženio "jastuk za grljenje", jastuk sa likom svoje omiljene crtane junakinje, a kum mu sigurno nije bio potreban.

Kad nema ko mlađi da povede kolo

Onda je tu dirty dancing. Znaju ljudi kako da se provedu i bez basnoslovnih para. Valjda je mlađe bilo sramota da igraju ovu starinsku igru, pa su celu operaciju morali da izvedu penzioneri...

Pogledajte još