Novogodišnja revija s nogu

Povodom Nove godine, poznata kreatorka Irena Grahovac priredila je mini koktel u svom "Irena G šopu", uz prezentaciju novogodišnje kolekcije u kojoj je naglasak upravo na neizbežnim detaljima.

S obzirom na to da već nekoliko godina sarađuje s kompanijom "Imperio" kao šef dizajnerskog tima, na našem tržištu pojavila se kolekcija koju je dizajnirala za ovu firmu. Italijanski brend se najvećim delom šije u Turskoj, a prodaje se širom Evrope. 

- Uspela sam da dobijem licencu, ali samo za deo garderobe koji ja dizajniram. To su potpuno novi materijali koji će, nadam se, oživeti i biti kao jedan novogodišnji poklon Beogradu.

Novogodišnja kolekcija koju smo videli, kako se kaže, s nogu, potpuno je usklađena s primarnim svetskim trendovima. Dominiraju sasvim novi materijali, na prvom mestu jagnjeće krzno i polarna lisica sa lak efektom. Pored glamuroznih mantila i bundi, naglasak je i ovoga puta na asesoaru. Torbe su svečane, a izrađene su u kombinaciji telećeg krzna i lak ili mat kože, a dovoljno su velike da u njih stane sve što vam je potrebno u novogodišnjoj noći i kasnije. Najupečatljiviji efektni detalji su široki pojasevi od lak kože. Ono što je novitet jeste da će se na jesen pojaviti muška kolekcija, pa će pored žena, i oni uživati u koži i krznu.

Irena Grahovac je diplomirani istoričar umetnosti. Već 15 godina se aktivno bavi dizajnom, a uglavnom kreira modele od prirodne kože i krzna. Za sve to vreme uspešno je radila sa svojom matičnom kompanijom "Graham Wolf", iz čega je proisteklo mnogo zapaženih kolekcija. Svoj rad Irena nije ograničila samo na Srbiju. U inostranstvu je sarađivala s kompanijama "Veronica" i "Imperio", koje se ubrajaju u vodeće u oblasti proizvodnje odeće od kože. Zahvaljujući toj saradnji, dizajnerka je predstavljala svoje kolekcije na najpoznatijim svetskim sajmovima mode. Tokom prethodnih godina zadobila je poverenje mnogih poznatih ličnosti u našoj zemlji, pa se brojni glumci, muzičari i voditelji odlučuju upravo za njene modele i njih biraju za svoja medijska i ostala predstavljanja. 

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još