Ceca traži crnogorsko državljanstvo

Svetlana Ceca Ražnjatović (38) podnela je zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore za prijem u crnogorsko državljanstvo,
saznaju Vijesti u tom Ministarstvu, a u toku dana, trebalo bi da stigne u Tivat.

Ražnatović stiže privatnim letom iz Ljubljane oko 13 časova, helikopterom AC313 kineske proizvodnje, registrovanim u jednoj od zemalja Evropske unije, pišu Vijesti.

U MUP nisu hteli da potvrde informaciju o njenom dolasku, već su u saopštenju naveli da u konkretnom slučaju "ne postoji smetnja da se postupi po zahtevu za sticanje državljanstva Crne Gore, u skladu sa važećim propisima iz te oblasti".

Potvrđeno je da je u zahtevu, između ostalog, kontroverzna zvezda navela da je crnogorska snaja, kao i to da se pozvala na slučaj legendarnog srpskog fudbalera Dragana Džajića koji je došao do pasoša sa crnogorskim grbom.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova za sada čeka dokaz da je ispisana iz knjige državljana Srbije", rekao je Vijestima pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Osman Šubašić u telefonskom razgovoru.

Na pitanje može li eventualno davanje državljanstva folk pevačici da doprinese pogoršanju odnosa sa zvaničnim Beogradom, on je je odgovorio: "Vidite, ja ne slušam tu vrstu muzike ...To nije pitanje nečije popularnosti i pesama, nego pravni proces. Odlučićemo u interesu Crne Gore".

Ministarstvo unutrašnjih poslova naložilo je još početkom meseca da se, bez znanja javnosti, formira pravni tim koji bi procenio da li je davanje državljanstva u koliziji sa sporazumom Crne Gore i Srbije o izručenju.

Srpsko tužilaštvo pevačicu tereti za nezakonitu prodaju fudbalera, dok je bila na čelu FK Obilić, a preti joj zatvorska kazna do 15 godina.

FoNet

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.