Đoković: Spasila me kiša

MAJAMI, 02. april 2011. (FoNet) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira masters serije u Majamiju, savladavši u polufinalu Amerikanca Mardija Fiša sa 6:3, 6:1, a posle meča izjavio je da bi teško došao do pobede da duel nije bio prekinut zbog kiše kod rezultata 2:2 u prvom setu.

"Posle meča sam rekao Mardiju da me je spasila kiša. Zaista verujem da je tako, jer se u početku nisam osećao dobro na terenu. Kada sam se vratio u svlačionicu, neočekivano sam dobio čitavih 45 minuta da se saberem i kada sam ponovo izašao na teren osećao sam se neuporedivo bolje", rekao je Đoković.

 Repezentativac Srbije danas je ostvario 23. uzastopnu pobedu na ATP turu od početka sezone i to je drugi najbolji start u open eri. Bolji je samo Ivan Lendl, koji je 1986. na početku sezone prvi poraz doživeo tek u 26. meču.

"Uvek je veliko zadovoljstvo i čast biti deo istorije u poslu kojim se bavite. Ne mislim, međutim, da sam nepobediv. Ne osećam da ne mogu da izgubim, ali osećam ogromno samopouzdanje koje mi ponekad omogućava da na najbolji način izađem iz teških situacija u meču. U svakom slučaju, igram najbolji tenis u životu", rekao je Đoković.

Iako je u ovoj sezoni osvojio gren slem u Melburnu, Dubai i masters u Indijan Velsu, Đoković smatra da u nedelju neće biti favorit u finalu, bez obzira da li će mu protivnik biti Rafael Nadal ili Rodžer Federer, koga je ove godine pobedio tri puta.

"Jasno je da neću biti favorit u tom duelu. Da bih pobedio Rafu ili Rodžera moraću da igram najbolje što mogu od prvog do poslednjeg gema", rekao je Đoković.

Mardi Fiš je posle meča bio prilično razočaran, jer je čitav turnir igrao u velikoj formi, a i večeras je, bar u prvom setu, prikazao izvanrednu igru, ali je priznao da je ovom trenutku gotovo nemoguće suprotstaviti se Đokoviću.

"Nisam osvojio nijedan od takozvanih velikih poena, apsolutno nijedan. Kao da sam udace ostavio u svlačionici. To je prilično razočaravajuće. Moram, ipak, da priznam da se Đoković kreće po terenu odlično, bolje od svih ostalih tenisera. Nema sumnje da na tvrdim podlogama nema premca", rekao je Fiš.

Pogledajte još