Podkast o bendu Mortuary u okviru serijala Muzika za imunitet

Večeras od 20:00č možete da pratite lajv podkast posvećen bendu Mortuary kao i generalnom death metal fenomenu

Povod za ovaj podkast je objavljivanje retrospektivnog CD i kasetnog izdanja benda Mortuary, koje će se pod nazivom Final Mortuary of Souls u prodaji pojaviti 1. marta.

Emisiju možete pratiti putem youtube kanala:
Kao i na Facebook eventu ali i brojnim srodnim muzičkim stranicama:
Bend Mortuary je bio aktivan od 1990. godine do 1995. godine. U tom periodu snimljena su četiri studijska demo snimka. Usled nemilih dešavanja '90 godina i sveopštem rasulu u kome se našla bivša država članovi benda odlaze svako na svoju stranu i bend prestaje sa radom.
Međutim, frontmen benda Max Butcher nastavlja sa svojim vrlo aktivnim životom na domaćoj ali i međunarodnoj metal sceni. Kroz razne aktivnosti od rada na fanzinima i časopisima pa preko organizacije koncerata, vođenja Butcher Sound etikete i mnogih drugih aktivnosti, Max je ostao aktivno ime na sceni sve do današnjih dana.
Ova unikatna emisija biće svojevrsni muzički vremeplov gde ćemo se dotaći minulih vremena i nastanka ekstremne metal scene na ovim prostorima, ali takođe kroz razgovor i razne teme, prekopaćemo neke interesantne momente, događaje i napraviti poveznicu sa današnjim periodom i scenom.
Podkast je zamišljen kao interaktivni događaj tako da vas pozivamo sve da učestvujete u emisiji, pošaljete nam vaša pitanja i na taj način oplemenite celu priču.
Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.