Energetska konferencija počinje sutra u Beogradu

BEOGRAD, 3. aprila 2011. (Beta) - Mjeđunarodna konferencija "Energetika i održivi razvoj" biće održana 4. i 5. aprila u Beogradu i Kragujevcu uz učešće visokih srpskih zvaničnika, domaćih i stranih privrednika i stručnjaka.

Glavne teme konferencije, koju organizuju američka nevladina ogranizacija Atlantski savet i Vlada Srbije, biće budućnost srpskog energetskog tržišta, energetska bezbednost i održivost, investicije i mogućnosti saradnju SAD i Srbije u energetskom sektoru.

Prvog dana skupa u Beogradu biće održana konferencija za novinare na kojoj će će učestvovati srpski premijer Mirko Cvetković, dok će drugi deo konferencije biti organizovan u Kragujevcu.

Među učesnicima skupa biće i evropski komesar za energetiku Ginter Otinger, ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik, direktor Atlantskog saveta Ričard Bert, član izvršnog odbora Atlantskog saveta Robert Gelbard, zamenik premijera Srbije Ivica Dačić i ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović.

Najavljeno je da će na skupu učestvovati i predsednik Saveta Agencije za energetiku Srbije (AERS) Ljubo Maćić i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.