Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta

BEOGRAD, 3. aprila 2011. (Beta) - Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) iz Beograda obeležilo je 63. rođendan, dodelom godišnjih nagrada zaslužnim umetnicima i izložbom o glumcu Ljubi Tadiću (1929-2005), čije ime nosi velika scena tog teatra.

Godišnje nagrade JDP-a dobio je ansambl predstave "Metamorfoze", kao i njen reditelj Aleksandar Popovski, a nagrađeni su i ansambl predstave "Rođeni u Yu" i njen autorski tim, u kojem su dramaturzi Milena Bogavac, Maja Pelević, Filip Vujošević, Božo Koprivica i Miloš Krečković, i reditelj Dino Mustafić.

Godišnje nagrade JDP-a za glumu dobili su Svetozar Cvetković i Maja Izetbegović za uloge u predstavi "Elijahova stolica" reditelja Borisa Liješevića, kome je pripala godišnja nagrada JDP-a za režiju tog komada.

Nagradu za lepotu govora "Branivoj Đorđević" dobio je glumac Dragan Mićanović koji je, ujedno, nagrašen i za uloge u predstavama "Metamorfoze" i "Iz junačkog života gradjanstva".

Godišnju nagradu JDP-a za muziku dobio je Vladimir Pejković, za predstave "Iz junačkog života građanstva" i "Rođeni u Yu", a za izuzetan doprinos umetničkim standardima JDP-a nagrađen je glumac Marko Baćović.

Pogledajte još