DS: Nije bilo razgovora sa SNS o terminu izbora

BEOGRAD, 4. aprila 2011. (Beta) - Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Jelena Trivan izjavila je da je DS spremna na razgovore sa Srpskom naprednom strankom (SNS) "na temu izbora", ali da neće pristajati na ultimatume.

"Da bi izbori bili održani, čekamo da Srbija nepovratno, na svaki način, političkom odlukom i administrativno dobije status kandidata (za prijem u EU). Spremni smo na dijalog sa partnerima i sa opozicijom o pitanjima koja su u interesu Srbije, pa i na temu izbora, ali nismo spremni za ultimatume", kazala je Trivan.

Na pitanje da li je sa Srpskom naprednom strankom bilo razgovora o terminu izbora, Trivan je odgovorila odrečno.

"Ne, jer mi ne vodimo tajnu politiku", rekla je Trivan, i dodala da neće licitirati sa datumom održavanja izbora pošto se to pitanje reguliše zakonom, a ne pogodbom.

Trivan je kazala da su poslanici vladajuće koalicije spremni da rade celo leto u Skupšstini da bi bili doneti svi zakoni potrrebni da EU prihvati Srbiju kao kandidata za prijem.

"Sada, kada su evropske integracije pred nama kao šansa koja je na dohvat ruke, naravno da smo spremi da radimo 24 sata", rekla je Trivan.

iva/šm

Pogledajte još